Bár ha gofri, akkor általában az embernek valamilyen édes ugrik be, de nálunk sűrűn készül sós változatban is. Cukkinivel, csak sajttal, vagy most édesburgonyával, méghozzá a kedvencemből, a lila fajtából ;)
Kb 10 perc alatt elkészül, és bár most ez sós lett, készítheted édesen is.
Remek választás reggelire, vagy vacsorára, tojással, esetleg egy kis avokádókrémmel, vagy más kencével, amit szeretsz :)
Hozzávalók 4 darabhoz: (nekem a kisebb, szögletes sütőm van, erre vonatkozik a mennyiség)
1,5 csésze édesburgonya - egy kisebb darab - nálam most lila (nyersen, hámozva, kislyukún lereszelve)
1 tojás
1 púpos evőkanál liszt
nagyobb csipet só
0,5 csésze trappista reszelve (opcionális)
1 ek olívaolaj a sütéshez
Nem lesz vele nehéz dolgod: Keverj össze minden hozzávalók, forrósítsd fel a gofrisütőt, kend ki az olajjal az alját és a tetejét is (erre a legjobb egy ecsetet használni) Kanalazd bele a massza felét, és süsd 5-8 percig, amíg kívül ropogósra nem sül. Tálald a választott "feltéttel" ;) (Ha igazán ropogós lepénykéket szeretnél, akkor a sajtot hagyd ki ;) )
Jó étvágyat! :)