Szotyi művek

Lassan sült csirkemell tortillában

2020. június 23. - Szotyi művek

Ismét lassan sült, de sertés helyett most csirkemell került az edénybe. Mert nemcsak a marhának, vagy a disznónak, de akár a csirkemellnek is nagyon jót tesz, ha minél lassabban készül el.

Bár csirkemellről van szó, egyáltalán nem szárad ki, sőt, magába szívja az ízeket, szaftos lesz, de mégsem szétfőtt.

tortilla_1.jpg

Most tortillába tekertük, így enyhén mexikói ízvilággal készült :) Szinte bármi kedvedre való zöldséggel töltheted, szerintem a ropogós retek, és az enyhén savanyú, és csípős jalapeno kifejezetten jó hozzá, ahogy a krémes avokádó is jó választás

Az elkészült fűszerkeveréket hetekig eltarthatod, és bármikor előkaphatod, ha valami karakteresebb frissensültet készítenél. De akár egy sültkrumplit is megbolondíthatsz vele.

hozzávalók:
a fűszerkeverékhez:
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál őrölt kömény
1 evőkanál oregánó
1 teáskanál fokhagymapor
1 evőkanál só
1 teáskanál vöröshagyma granulátum
1/2 teáskanál cayenne bors
1 teáskanál barnacukor
1/2 teáskanál bors
az összeállításhoz:
1 csirkemell filé
1 kis üveges Taco szósz (200ml)
a tálaláshoz:
kukorica tortilla
tejföl
jalapeno
retek
avokádó
saláta
Készítsd el a fűszerkeveréket, és kb két evőkanálnyit szórj a csirkére. Tedd a lassúfőzőbe, vagy egy fedeles edénybe, és öntsd le a taco szósszal, és főzd alacsony fokozaton 6-7 órát. Igen, tudom, hogy ez baromi hosszú időnek hangzik, de a lassúfőző egyik legnagyobb okossága, hogy este bekészíted, reggel kikapcsolod. Vagy reggel összerakod, elintézed a bevásárlást, vagy bárakármit, és mire hazaérsz, kész az ebéd. Ha sütőben készíted, akkor 100 fokon, kb 2 órát adj neki. Villával tépkedd szálasra. A tortillalapokat száraz serpenyőben pirítsd meg, kend meg tejföllel, kanalazz, vagyis villázz rá húst és zöldségeket. Tekerd fel, és fogyaszd azonnal