Ismét lassan sült, de sertés helyett most csirkemell került az edénybe. Mert nemcsak a marhának, vagy a disznónak, de akár a csirkemellnek is nagyon jót tesz, ha minél lassabban készül el.
Bár csirkemellről van szó, egyáltalán nem szárad ki, sőt, magába szívja az ízeket, szaftos lesz, de mégsem szétfőtt.
Most tortillába tekertük, így enyhén mexikói ízvilággal készült :) Szinte bármi kedvedre való zöldséggel töltheted, szerintem a ropogós retek, és az enyhén savanyú, és csípős jalapeno kifejezetten jó hozzá, ahogy a krémes avokádó is jó választás
Az elkészült fűszerkeveréket hetekig eltarthatod, és bármikor előkaphatod, ha valami karakteresebb frissensültet készítenél. De akár egy sültkrumplit is megbolondíthatsz vele.
hozzávalók:
a fűszerkeverékhez:
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál őrölt kömény
1 evőkanál oregánó
1 teáskanál fokhagymapor
1 evőkanál só
1 teáskanál vöröshagyma granulátum
1/2 teáskanál cayenne bors
1 teáskanál barnacukor
1/2 teáskanál bors
az összeállításhoz:
1 csirkemell filé
1 kis üveges Taco szósz (200ml)
a tálaláshoz:
kukorica tortilla
tejföl
jalapeno
retek
avokádó
saláta
Készítsd el a fűszerkeveréket, és kb két evőkanálnyit szórj a csirkére. Tedd a lassúfőzőbe, vagy egy fedeles edénybe, és öntsd le a taco szósszal, és főzd alacsony fokozaton 6-7 órát. Igen, tudom, hogy ez baromi hosszú időnek hangzik, de a lassúfőző egyik legnagyobb okossága, hogy este bekészíted, reggel kikapcsolod. Vagy reggel összerakod, elintézed a bevásárlást, vagy bárakármit, és mire hazaérsz, kész az ebéd. Ha sütőben készíted, akkor 100 fokon, kb 2 órát adj neki. Villával tépkedd szálasra. A tortillalapokat száraz serpenyőben pirítsd meg, kend meg tejföllel, kanalazz, vagyis villázz rá húst és zöldségeket. Tekerd fel, és fogyaszd azonnal