Szotyi művek

Szotyi művek

Grillezet sajtosszendvics DeLux

2020. március 26. - Szotyi művek

Nemrég láttam egy videót egy grillezett sajtosszendvicsről. Ez azért így nem egy nagy dolog, ugye? De, ha házi majonézzel, fűszeres vajjal, és karamellizált hagymával készül, akkor már sokkal izgalmasabban hangzik, nem igaz?

Ma el is készült, és bár reggeli lett belőle, szerintem kb estig nem leszek újra éhes :D

Kicsit hosszabb előkészítést igényel, de hidd el, a végeredmény minden percet megér :D 

grilezett_sajtos1.jpg

Hozzávalók:

A hagymához:

1 óriási fej hagyma

1 evőkanál olívaolaj

1 ek vaj

1 ek lágy barna nádcukor

1 ek balzsamecet

3 zsályalevél

1 kisebb ág rozmaring

só, bors

A majonézhez / tartármártáshoz

1 tojás sárgája

kb 1dl olaj

só, bors,citromlé, mustár, fehérbor ecet, porcukor

1-2 evőkanál tejföl

A fűszervajhoz:

2-3 ek vaj

4-5 zsályalevél

1 ág rozmaring

A tálaláshoz:

reszelt sajt, vagy brie, vagy kéksajt

kenyérszeletek

Először készítsd el a hagymát: Tisztítsd meg a vöröshagymát, vágd 3-4mm vékonyra. Melegítsd fel a vajat és az olajat, dobd rá a hagymát, és nagyon alacsony lángon kezd el fommyasztani. (Nem kell letakarni). Ha már kezd barnulni, sózd, borsozd, add hozzá a balzsamecetet, és a cukrot. Majd az apróra vágott zöldfűszereket. Piríts addig, amíg sötétbarna, és ragacsos nem lesz. Tedd félre.

A majonézhez: A tojássárgájához tegyél egy csepp mustárt, így nem csapódik majd ki az olaj. Kezd el keverni egy habverővel a sárgáját, majd ha már kicsit kihabosítottad, vékony sugárban kezd el csurgatni hozzá az olajat. Közben folyamatosan világosodik majd, és sűrűsödik a keveréked. Sózd, borsozd, ízesítsd egy kis citrommal, még egy kis mustárral, ecettel, és a porcukorral. Mindig csak keveset tegyél bele az ízesítőkből, hiszen tudod, hozzátenni bármikor, elvenni már nem lehet ;) Végül tedd hozzá a tejfölt, és már kész is  tartármátás.

A szobahőmérsékletű vajhoz keverd hozzá az apróra vágott fűszereket, és picit sózd meg.

És végre összerakhatod a szendót ;)

Végy két szelet kenyeret. A külső oldalát vajazd meg, a belső oldalát kend meg a tartárral. Mindkét belső oldalára tegyél bővel a reszelt sajtból, és halmozz rá 1-2 nagy kanál hagymát is. Borítsd össze a két szeletet, és paninisütőben, vagy kontakt grillen, vagy csak simán egy serpenyőben süsd aranybarnára

Ess neki még forrón, és olvadósan ;) 

süti beállítások módosítása