Szotyi művek

Szotyi művek

S'mores pohárkrém

2018. augusztus 16. - Szotyi művek

Cukormézgezés OFF

Avagy, ha szereted a nagyon tömény, nagyon édes nasikat, a s'more-t neked találták ki. Ebből aztán garantáltan nem eszel meg egy adagnál többet, de mégis van benne valami betegesen vonzó, ahogy a keserű csokipuding, és brutál édes pillecukor krém (aka marshmallow fluff) találkozik a ropogós keksszel...mikor már nem is nagyon akarod, de azért...na jó, még egy utolsó kanállal belőle... :D ááá...:D

Természetesen készülhet pudingporból is, vagy kész pillecukor krémből, de én szívesebben készíten itthon mindkettőt, úgyhogy - szokás szerint - a hosszabb utat választottam ;)

smores1.jpg

Hozzávalók

4-6 főre

25 dkg omlós vajaskeksz morzsa
8-10 szem pillecukor
A pillecukor krémhez:
1 tojás fehérje
1 púpos evőkanál porcukor
60 ml méz
4 dkg kristálycukor
0,2 dl víz
A csokoládépudinghoz:
2 tojás sárgája
7 dkg cukor
2,5 dl tej
1,5 evőkanál kukorica-keményítő
2 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 teáskanál vanília aroma


Először készítsd el a pudingot. Ehhez a tojássárgáját és a cukrot keverd el, add hozzá a tejet, a kakaót, és a kukorica-keményítőt. Vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett 15 perc alatt sűrítsd be. Tedd tálba, közvetlenül a krém tetejére simíts fóliát (így nem bőrösödik majd meg), és hűtőszekrényben hagyd teljesen kihűlni.
A pillecukor krémhez keverd el a vizet a mézet és a cukrot. Alacsony lángon forrald, amíg a cukor fel nem olvad, és a keverék gyöngyözni, majd habzani nem kezd. Ha van cukorhőmérőd, 120'C-ig melegítsd. Tedd félre. Verd fel  a tojásfehérjét, add hozzá a porcukrot, és ha már kemény a hab, lassan, vékony sugárban csurgasd hozzá a mézes keveréket, majd a vaníliaaromát. Nyugi, nem marad ilyen színe, ne add fel verd tovább addig, amíg kihűl, és kifehéredik.
Végül rétegezd: alulra tedd a kekszet, erre a csoki pudingot. Ismét egy réteg keksz, majd erre a pillecukor krém. Végül a pillecukrok, aminek a tetejét karamellizáló pisztollyal kicsit izzaszd meg ;)

smores4.jpg

süti beállítások módosítása