Reggelire pizza?
Naná :D
Nem vagyok nagy rajongója az édes reggeliknek, de azért ezt - nagy duzzogva - még én is szívesen látom a tányéromon. Persze, aztán a maradék jól jött uzsira is...
Hozzávalók 20cm átmérőjű formához:
Az alaphoz:
10 dkg apró szemű zabpehely
5 dkg zabpehelyliszt
1 evőkanál kókuszreszelék
8 dkg méz
3 evőkanál kókuszolaj + 1 teáskanál a kenéshez
1 teáskanál vanília kivonat
¼ teáskanál fahéj
csipet só
A krémhez:
2 dl görög joghurt
1,5 evőkanál méz
1 teáskanál vanília kivonat
A tetejére
(Tetszőleges idénygyümölcsök)
1 szem sárgabarack
5 dkg málna
5 dkg eper
5 dkg áfonya
A díszítéshez: néhány mentalevél
Az alaphoz keverd össze a szárazanyagokat, majd csorgasd hozzá a mézet, a vaníliát, és a szobahőmérsékletű kókuszolajat. Keverd össze, és nyomkodd bele a kókuszolajjal kikent formába. Ha nem szeretnéd, hogy a tészta fele levakarhatatlanul a kezedhez tapadjon, kicsit kend be a tenyered kókuszolajjal, így simán le tudod majd nyomkodni a formába.
Előmelegített, 180 fokos sütőben, légkeveréses fokozaton süsd 10 percet. Hagyd teljesen kihűlni.
A krémhez keverd össze a hozzávalókat, és kend meg vele a pizza alapot. A gyümölcsöket most meg, a barackot, és az epret szeleteld vékonyra.
Kedved szerint rendezd a krém tetején, végül - mivel mindenre kell valami zöld - díszítsd mentalevelekkel...vagy bazsalikommal, mert szerintem az még finomabb, mint a menta (...de tény, hogy nekem fura ízlésem van...;) )