Szotyi művek

Szotyi művek

Zserbó csirke

2017. július 14. - Szotyi művek

...jóó, persze ez enyhe túlzás, de a dió-sárgabarack párosról nekem mindig a zserbó jut eszembe.

Tulajdonképpen nem ezt szerettem volna készíteni, hanem egy trópusi ihletésű csirkemellet, mangós mártogatóssal, de mivel a magnó feladta, így B terv kellet.

csirke1.jpg

Szerencsére még van itthon a múltkor, a telken szedett sárgabarackból - ami szerintem a világ legtutibb barackja - így nem volt kérdés, hogy mit használjak a nyomi mangó helyett

g7.JPG

Mivel a sárgabarackot amúgy is sokszor teszem BBQ szószba vagy akár húspácba, így nagyon nem tudtam vele mellélőni. A ropogós-diós panír pedig remekül kiegészíti a fűszeres szószt. Szóval zserbó csirke ;)

Hozzávalók a húshoz:

1 csirkemell, nagyobb csíkokra/darabokra vágva

5-6 evőkanál zsemlemorzsa

1 nagyobb marék dió apróra vágva

2 tojás

liszt

A szószhoz:

5-6 szem sárgabarack

1 tk chilipehely

2-3 ek méz

1 kisebb citrom leve

1 ek fehérbor ecet

1 ek friss rozmaring

50ml víz

A húst sózd be, a panírhoz keverd össze a diót és a morzsát. A szokott módon panírozd ki, és kiolajozott sütőpapíron süsd 200'c-on, légkeveréssel 15-20 percet. Félidőben fordítsd meg a szeleteket.

Közben készítsd el a mártogatóst: Tegyél mindent turmixgépbe, és zúzd krémesre.

csirke.jpg

A húst és a szószt tálald rizzsel, salátával, vagy csak mártogasd kedvedre ;)

 

süti beállítások módosítása