...jóó, persze ez enyhe túlzás, de a dió-sárgabarack párosról nekem mindig a zserbó jut eszembe.
Tulajdonképpen nem ezt szerettem volna készíteni, hanem egy trópusi ihletésű csirkemellet, mangós mártogatóssal, de mivel a magnó feladta, így B terv kellet.
Szerencsére még van itthon a múltkor, a telken szedett sárgabarackból - ami szerintem a világ legtutibb barackja - így nem volt kérdés, hogy mit használjak a nyomi mangó helyett
Mivel a sárgabarackot amúgy is sokszor teszem BBQ szószba vagy akár húspácba, így nagyon nem tudtam vele mellélőni. A ropogós-diós panír pedig remekül kiegészíti a fűszeres szószt. Szóval zserbó csirke ;)
Hozzávalók a húshoz:
1 csirkemell, nagyobb csíkokra/darabokra vágva
5-6 evőkanál zsemlemorzsa
1 nagyobb marék dió apróra vágva
2 tojás
liszt
só
A szószhoz:
5-6 szem sárgabarack
1 tk chilipehely
2-3 ek méz
1 kisebb citrom leve
1 ek fehérbor ecet
1 ek friss rozmaring
50ml víz
A húst sózd be, a panírhoz keverd össze a diót és a morzsát. A szokott módon panírozd ki, és kiolajozott sütőpapíron süsd 200'c-on, légkeveréssel 15-20 percet. Félidőben fordítsd meg a szeleteket.
Közben készítsd el a mártogatóst: Tegyél mindent turmixgépbe, és zúzd krémesre.
A húst és a szószt tálald rizzsel, salátával, vagy csak mártogasd kedvedre ;)