Szotyi művek

Szotyi művek

Csirkés-aszaltparadicsomos rizsszem tészta

2017. február 24. - Szotyi művek

Nemrég fedeztem fel magamnak a rizsszem tésztát. Azóta már próbáltuk levesként, most pedig egy gyors, egyserpenyős ételben végezte.A levessel az a gond, hogy ha azonnal tálalod, az szuper, nagyon finom, viszont ha csak másnap eszitek, nagyon szétázik benne a tészta. De most, ennél a változatnál, mivel mindig csak annyi folyadékot kap, amennyi kell neki, nincs ezzel probléma.

orzo1.jpg

Egyébként nem is lenne benne semmi különleges, ha az a kevés citromhéj meg nem bolondítaná teljesen. Így viszont igazán érdekes, és különleges ízvilágú ebéd kerekedett belőle :)

Hozzávalók:

1/2 csirkemell filé

2 ek olívaolaj (pl a paradicsom olaja)

1 kisebb üveg aszaltparadicsom

1 kis fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

3 ek paradicsompüré

3 csésze húsalaplé

1 csésze Gyermelyi rizszem tészta

1/2 tk reszelt citromhéj (frissen, kezeletlen citromból)

1/2 tk oregánó

1 ek cukor

só, bors

Tálaláshoz: snidling, parmezán

Vágd falatnyi kockákra a húst enyhén sózd meg, és pirítsd meg az olajon. Szedd tányérra, és tedd félre. A maradék olajon futtasd meg az apróra vágott hagymát, és a fokhagymát, majd add hozzá a száraz tésztát. Pirítsd 1-2 percet, vagy amíg meg nem pirul. Jöhet hozzá a darabolt aszalt paradicsom, a paradicsompüré, az oregánó, a cukor, és a citromhéj. Keverj rajta egyet, és tedd vissza a húst is, sózd, borsozd. Apránként kezd el felönteni az alaplével. Kicsit olyan, mint a rizottó, mindig csak egy keveset önts hozzá. Így a tészta csak annyi vizet szív fel, amennyi kell neki, és nem fog állni a lében - és rommá ázni benne -. Ha megpuhult, kóstold meg, hogy elég sós-e (az alaplé miatt nem biztos hogy kell sózni), majd korrigáld ízlésed szerint.

Tálaláskor szórd meg apróra vágott snidlinggel, és reszelt parmezánnal :)

orzo.jpg

Jó étvágyat!

 

 

süti beállítások módosítása