Szotyi művek

Szotyi művek

Cukkini spagetti...

2016. február 12. - Szotyi művek
...avagy olyan nincs, hogy ne egyek tésztát, vagy legalábbis valami olyasmit...
Különben ez is olyan étel, amivel már régóta szemezek, de, bár a férjem sok mindent hajlandó megkóstolni, erre még ő is azt mondta, hogy kösz, de kösz nem. Úgyhogy csúszott a project, de ma milánóit főztem a családnak, úgyhogy nem volt több tologatás, magamnak megcsináltam a cukkini spagettit, méghozzá fetás-parmezános-spenótos variációban. :) a fetás sajtkrém mostanában amúgy is szívem csücske, de ebben is nagyon ütős volt. Már beszereztem a cukkinit a következő variációra, mert tényleg jól működik a tészta helyett :)

A dologhoz jól jön egy zöldség spirálozó, vagy annak hiányában egy julien vágó, vagy naaagyon sok türelem, hogy szép, egyenletes, hosszú, és vékony csíkokra metéld fel a cukkinit (nekem biztos nem lenne hozzá...)



Hozzávalók:
1 főre (mondjuk ettől nem mész a falnak, de ha már egy hete keveset eszel, akkor nem lesz gond. Mindenesetre számíts arra, hogy nem fogsz vele estig jóllakni)

150g cukkini, az előbb említett módon csíkozva
50-70g fetás sajtkrém (hagyma nélkül)
20g parmezán
30g spenót (kb egy nagyobb marék)
kókuszolaj, a serpenyő kikenéséhez



Melegítsd fel az olajat, és dobd rá a cukkini spagettit. Pirítsd 4-5 percet, de a forgatásnál vigyázz, nehogy nagyon összetörd. Ne puhítsd meg teljesen, legyen kicsit ropogós. Öntsd ki egy tányérra, és tedd félre. A serpenyőben melegítsd fel a sajtkrémet, mehet rá a reszelt parmezán (kicsit tegyél félre a tetejére) és a spenót fele. Ha a sajt elolvadt, tedd vissza a cukkinit, óvatosan forgasd össze, és tálald a maradék spenóton. Szórd meg a parmezánnal, és már kész is vagy :)

Jó étvágyat!
süti beállítások módosítása