Szotyi művek

Szotyi művek

Házi granola

2016. január 25. - Szotyi művek
granola1.jpg
* Igen, ezen a képen valóban nem az áfonyás granola van :D Ettől függetlenül a recept teljesen változatlan, a variációk száma pedig végtelen ;)
Imádom a granolát, a boltit is...vagyis csak azt hittem, hogy a boltit is, amíg nem készítettem itthon.
Nemcsak, hogy finomabb, de az ára is a töredéke...ezen kívül, a végletekig variálható, bármi mehet bele, ami van otthon :)
Figyu csak, milyen egyszerű:

granola.jpg
 * Itt pedig aszalt áfonya helyett, frissel tálaltam reggelire :)

Hozzávalók:

A szárazak:
2 csésze zabpehely
1 csésze puffasztott rizs
1/2 csésze rizspehely
1/4 csésze napraforgómag (sózatlan, pirított)
2-3 marék mogyoró (sózatlan) és/vagy dió vegyesen
1 marék kókuszchips
2 evőkanál kókuszreszelék
1 csésze aszalt gyümölcs (nálam most áfonya)

A nedvesek:
3 evőkanál kókuszolaj (vagy olívaolaj)
negyed csésze méz (kb 3-4 ek)
2 púpos ek barnacukor (jóó, tudom...ez száraz... :))
csipet só



Az áfonya kivételével keverd össze a száraz hozzávalókat.


A nedveseket melegítsd össze. Ne forrald, csak, hogy a cukor felolvadjon a mézben.



Borítsd össze az egészet



Keverd össze alaposan



Terítsd sütőpapíros tepsire, de ne húzd nagyon szét, maradjon viszonylag vastagon.



Süsd 130'C-on kb 20-30 percet. Attól függ, mennyire szeretnéd megpirítani. (én jobban) Közben nézz rá néha, nehogy megégjen, de ha nagyobb darabokat szeretnél a végére, akkor ne kevergesd.

Ha kész, hagyd hűlni 10 percet, majd add hozzá az áfonyát.



Keverd össze, hagyd teljesen kihűlni, és tedd jól záródó üvegbe :)



Joghurttal, gyümölccsel, vagy csak kanállal...nagyon jóó! :)
süti beállítások módosítása