Szotyi művek

Szotyi művek

"Salisbury steak" fasírtgolyó

2021. január 04. - Szotyi művek

A Salisbury steak elnevezés bár igazán előkelően hangzik, de kb egy faék egyszerű, marhahúsból készült fasírtról van szó, amit általában ellapítva, hússzelet formára formáznak, és gombás szószban tálalnak.

Szia, a blog elköltözött. a receptet itt találod

salisbury_steak_fasirt4.jpg

Hússzelet formájában kevésbé, viszont fasírtgolyóknak elkészítve nagyon szeretjük. Marha helyett akár sertésből, sűrű, és ízes mártással, és krumplipürével nagy kedvenc itthon. (és én elvetemült, még áfonyalekvárt is tálalok mellé ;))

hozzávalók:
a fasírthoz:
50 dkg sertés vagy marha darálthús
3 dkg zsemlemorzsa
1 tojás
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál mustár
1 evőkanál worcestershire szósz
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
1 teáskanál vöröshagyma granulátum
a sütéshez: 2 evőkanál olaj

a mártáshoz:
2 evőkanál vaj
1 nagy fej hagyma
1 evőkanál worcestershire szósz
2,5 dl húsalaplé
2 evőkanál kukoricakeményítő + 4 evőkanál vízben feloldva
1 evőkanál ketchup
1 csapott evőkanál barnacukor

A fasírt hozzávalóit dolgozd össze, és készíts kb 3cm átmérőjű gombócokat. Süsd meg az olajon, és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a vajat, dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Mehet hozzá a a ketchup, a barnacukor, és a worcestershire szószt, majd öntsd fel a a húsalaplével. Ízlés szerint sózd. 3-5 perc alatt forrald össze, majd sűrítsd be a kukoricakeményítővel. Pakold vissza a gombócokat, szórd meg finomra vágott petrezselyemmel, és már tálalhatod is.

salisbury_steak_fasirt.jpg

süti beállítások módosítása