Szotyi művek

Szotyi művek

Joghurtos kekszes csirkemell

2020. augusztus 17. - Szotyi művek

Évek óta lelkesen, és a család nagy örömére készítem ezt a receptet, amit még anno Nigella-tól tanultam.

Könnyen elkészül, sokféleképpen ízesíthető, és a joghurttól annyira omlós és lágy lesz a csirke, hogy nem is hinnéd, hogy csirkemellből készítetted. A keksz ropogósra sül, és lazán beburkolja a szaftos hússzeleteket.

Nagyon szeretjük csak simán, natúr joghurtba pácolva is, de akár valamilyen fűszerkeverékkel ízesítve is finom. Nálunk általában valamilyen saláta készül mellé, tipikusan könnyű, nyári ebéd, a maradék néhány darab pedig rendszerint elfogy délután, jöttünkben - mentünkben felkapkodva.

joghurtos_csirke.jpg

Most tzatziki fűszerkeverékkel ízesítettem, de akár egy zöldfűszeres is remekül megy hozzá. Vagy egyszerűen csak megsózom a joghurtot, és abba forgatom a csirkedarabokat.

hozzávalók:               

1 csirkemell filé
2 dl görög joghurt
1 teáskanál só
1 evőkanál tzatziki fűszerkeverék
15 dkg sós omlós keksz (pl TUC)


A csirkemellet vágd közepes csíkokra és tedd félre. A joghurtot keverd el a fűszerkeverékkel és a sóval, majd forgasd bele a húst. Néhány órára, de akár egy egész éjszakára is mehet a hűtőbe. A kekszet törd apróra, de nem egészen morzsásra. Én zacskóba teszem, a zacskót konyharuhába csomagolom, és nekiesek a nyújtófával. A nagyobb darabokat simán kézzel elmorzsolom. Mindenesetre ehhez semmiképpen ne az aprítót használd. Egyenként forgasd meg benne a hússzeleteket, és tedd sütőpapírral bélelt tepsire. 200 fokos légkeveréses sütőben, mindenféle zsiradék hozzáadása nélkül 25 perc alatt süsd meg. A sütési idő háromnegyedénél forgasd át, hogy egyenletesen piruljanak. Salátával, vagy más könnyű körettel tálald.

Jó étvágyat :)

süti beállítások módosítása