Szotyi művek

Szotyi művek

Citromos-kapribogyós sertésszűz

2020. január 09. - Szotyi művek

Így az ünnepek után még mindig szívesebben készítek könnyebb ételeket, hétköznapokon pedig amúgy sem szívesen töltöm az estét a konyhában, így általában olyan dolgokat sütök, vagy főzök, amik fél órán belül elkészülnek.

psx_20200107_201144.jpg

Ez a citromos, kapribogyós szűzérme is ilyen. Általában parmezános bundában rántott csirkemellel szoktam készíteni, de ezzel a változattal még a panírozást is megúszom. :)  Az egész elkészül egy serpenyőben, és tényleg nem kell neki még talán 30 perc sem. A citromtól és a kapribogyótól friss, és igazán különleges íze lesz a mártásnak, a hús pedig omlós és szaftos marad. Nálam most tészta készült mellé, de a rizs is simán jó választás :)

Hozzávalók:

Étvágytól, és teljesítménytől függően 2-3 főre ;) Nálunk inkább 3 szokott lenni

1 szűzpecsenye / általában 500g körüli szokott lenni

só, bors

2 ek olívaolaj

A mártáshoz:

2 ek vaj

200ml tejszín

100ml húsalaplé

2-3 gerezd fokhagyma

4 ek parmezán

3 evőkanál kapribogyó (az apróbb fajta)

1 citrom leve

só, bors

petrezselyem

A húst vágd kb 2cm-es szeletekre, és kicsit nyomkodd le kézzel. Sózd, borsozd, és forró serpenyőben süsd az egyik oldalát 3, a másik oldalát 2 percig. Vedd ki a serpenyőből, tedd félre, és mehet is a helyére a vaj, és a kicsit összeroppantott fokhagyma. Picit hagyd, had piruljon, öntsd fel a tejszínnel, és az alaplével, majd a parmezánt, és a kapribogyót is add hozzá. Forrald fel, és öntsd hozzá a citrom levét is. Tedd vissza a hússzeleteket (a kifolyt levet se hagyd veszni), és kb 5 perc alatt sűrítsd be a mártást. Friss petrezselyemmel a tetején tálald :)

Jó étvágyat!

 

 

 

süti beállítások módosítása