Szotyi művek

Szotyi művek

Margherita csirke

2020. január 03. - Szotyi művek

Mivel is indulhatna a január eleje...

amikor egyrészt már mindenkinek a hócipője tele a sütéssel, és a főzéssel, de valószínűleg még a folyamatos "csak még egy utolsó falatot" állapottal is...

Legyen az idei év első receptje, és bejegyzése egy villámgyors, és nagyon egyszerű mozzarellás, pesztós, paradicsomos csirke ;) Mert bár tényleg faék, de szerintem - és a család egyöntetű álláspontja is ez lett - nagyon finom.

margherita1.jpg

Nálam búrás grillsütőben készült, de tökéletesen megfelel a célnak a serpenyő is, némi olívaolajjal megágyazva a csirkemell szeleteteknek.

Hozzávalók
2 személyre
1 csirkemell filé
1/4 teáskanál oregánó
1/4 teáskanál bazsalikom
1/4 teáskanál kakukkfű
só, bors
3 evőkanál bazsalikom pesztó
5 dkg mozzarella
10 dkg koktélparadicsom
Tálaláshoz:
néhány levél friss bazsalikom

A zöldfűszereket keverd el. A grillt melegítsd fel. A csirkemellet kapd ketté, enyhén csapkodd meg a klopfolóval, sózd borsozd, és szórd meg a zöldfűszer keverékkel. És mehet is - az előtte vékonyan, olajjal lekent - grillre. Ha már mindkét oldala megsült, borítsd be a mozzarella karikákkal, és további 1 percre tedd vissza a búrát (vagy egy fedőt), hogy a sajt elolvadjon. Kanalazd rá a pesztót, majd a félbevágott paradicsomokat is pakold rá. Friss bazsalikomlevéllel megszórva azonnal tálalhatod is :)

Jó étvágyat!

süti beállítások módosítása