Gondolom nem vagyok egyedül, aki utál ételt kidobni, így mikor kezembe akadt itthon négy szem fonnyadt alma, adta magát az almakompót, vagy az almaszósz, aztán mégis inkább leves lett belőle :)
A meggyleves mintájára, tejföllel habarva, jó fahéjasan...
viszont nem behűtve, hanem melegen, nem túl édesen, citrommal, és a tetején kéksajttal, és dióval
...és csillagánizzsal...ahhh...imádom a csillagánizs ízét, ahogy már egy kevés is különlegessé teszi az ételeket. Szegfűszeg helyett pedig szegfűborssal, hogy méginkább fűszeres legyen...mmm...
Hozzávalók:
4 szem nálam nyomi, de annál édesebb alma
2 csillagánizs
2-3 fahéjrúd
6-8 szem szegfűbors
1/2 citrom felkarikázva
2-3 ek lágy barna nádcukor
A habaráshoz:
1 púpos ek liszt
2-3 púpos ek tejföl
A tetejére:
kéksajt
dió
Az almát hámozd meg, a csutkája is vesszen ;) Kockázd fel, és a fűszerekkel és a citromkarikákkal együtt főzd annyi vízben, ami ellepi. A lisztet keverd el a tejföllel, adj hozzá egy kis vizet, és keverd csomómentesre. Ha az alma puha, habard be vele a levest. Ne felejtsd el a hőkiegyenlítést, vagyis keverj meleg levest a hideg tejfölhöz, hogy ne legyen csomós. Végül adj hozzá ízlés szerint cukrot, forralj rajta mégegyet, és már kész is vagy. A tetejére morzsolj kéksajtot, és diót.
Jó étvágyat!