Végre ismét lehet kapni újburgonyát a piacon, és egy-két hét, és végre nem aranyárban mérik majd :D Imádjuk a parázskrumplit, vagyis ilyenkor elég sűrűn kerül az asztalra. Persze a piacon mindig lelkesen kiválogatom az igazán pici darabokat (hát igen...ilyen jó fej a zöldséges :D), de a tényleg kicsiket, az 1 cm-es bogyókat, aztán persze itthon, mikor egyenként pilinckázok vele, már nem annyira őszinte a mosolyom, de szerintem ezek a legfinomabb darabok :D
Sajnos ezek elég hamar eltűnnek, és maradnak a nagyobb darabok, de azért az sem roossssz.. :D Pl mire ez a fotó készült...tavaly...
...jó, kicsit el vagyok csúszva a bejegyzésekkel, de most legalább aktuális :D
Aztán csak bele a serpenyőbe, só és petrezselyemmel, és már kész is
vaaagy...egy ilyen - szintén tök egyszerű - egyserpenyős, plusz még egy tepsis ételként is jó kis választás ;)
Hozzávalók:
2 személyre
50 dkg újburgonya
A csirkéhez:
4 csirke felsőcomb
1,5 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál őrölt mustármag
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
1 evőkanál olívaolaj
A szószhoz:
3 evőkanál méz
3 evőkanál magos mustár
1 evőkanál mustár
2 evőkanál víz
A tetejére:
1 teáskanál szárított, vagy egy ág friss rozmaring
Keverd el a fokhagymaport, az őrölt mustármagot, a fokhagymaport, a sót és a borsot, és fűszerezd be vele a csirkecombot, majd süsd meg az olívaolajon. Közben keverd el a szósz hozzávalóit, és tedd félre. Az újburgonyát mosd meg és kockázd fel (ha kellőképpen elszánt voltál, akkor te is miniket választottál, így a kockázós lépést ki is hagyhatod) Ha a csirke megpuhult, szedd ki a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a burgonyát. Ha puha, szedd ki, tedd tepsibe, helyezd rá a kisült combokat, és locsold meg a szósszal. Kicsit forgasd össze, szórd meg a rozmaringgal, és grillezd meg a sütőben. Vagy tedd egyből hőálló serpenyőbe, és hagyd az egész tepsis témát ;)
Jó étvágyat