Szotyi művek

Szotyi művek

Házi Bounty

2019. április 05. - Szotyi művek

Mivel az egész család súlyos kókusz-függőségben szenved, így nálunk minden, ami kókuszos, elég nagy népszerűségnek örvend. Nem volt ez másképp ennek a házi bountynak az esetében sem...kb egy szempillantás alatt elfogyott, pedig nem volt ám kis adag...

bounty2.jpg

Az alapötletet egyébként a múltkori kókuszos pite adta, már akkor is feltűnt, hogy a töltelék szinte a megszólalásig hasonlít a bountyra, csak talán kevésbé édes. Így ez tökéletes kiindulási alap volt, márcsak kicsit stabilabbá kellett tenni, hogy bírja a csokiban forgatást. Illetve az intenzívebb kókuszíz miatt megpirítottam a kókuszreszeléket. Alapvetően alig van vele munka, csak sajnos kell neki néhány óra a hűtőben, így nem tartozik a villámgyors édességek közé, de megéri a várakozást

bounty_1.jpg

Hozzávalók: kb 18 darabhoz

4 dl fém dobozos kókusztej aka kókusz konzerv

10 dkg kókuszreszelék

10 dkg cukor

5 evőkanál búzadara

1 kiskanál kókuszaroma (elhagyható, de jó, hogy méginkább felturbózza az ízét)

A bevonáshoz:

100g tejcsoki

150g étcsoki

A kókuszreszeléket pirítsd meg egy száraz serpenyőben. Ne hagyd magára, mert könnyen odakap. A kókusztejet öntsd lábosba, és kezdd melegíteni. Közben mehet hozzá a cukor, a kókuszreszelék a kókuszaroma, és a dara is. Kis lángon addig főzd, amíg be nem sűrűsödik annyira, hogy kevergetés közben már látszik az edény alja. Borítsd még forrón egy sütőpapírral bélelt tálcára, és egy gumispatulával simogasd kb 1,5cm magas (kb 15x20-as) téglalappá. Tedd legalább két órára hűvösre, majd fordítsd meg óvatosan, hogy a másik oldal is száradjon, és mehet is vissza a hűtőbe, még két órára, vagy akár egy egész éjszakára. Majd darabold fel: előbb hosszában félbe, majd keresztben kb 2,5cm-ra. Vagy ahogy számodra a legkényelmesebben fogyasztható. Kicsit el is simogathatod a széleket, hogy egyenletes legyen ;)  A csokit darabold kisebbre, és az 1/3-ad részét olvaszd fel gőz fölött. Ha elolvadt, vedd le a gőzről, és borítsd bele a többi csokit is. Kevergesd amíg el nem olvad, majd egy kicsit tedd vissza a melegre, hogy "visszaolvadjon" :P Egyenként mártsd meg benne a szeleteket, és ismét tedd vissza a hűtőbe, amíg a csoki meg nem dermed.

bounty3.jpg

süti beállítások módosítása