Szotyi művek

Szotyi művek

Mangós kenyér

2019. április 01. - Szotyi művek

A mangó útja itthon (még mindig :D)

huhhakciós...dejóvegyünk, (mert az jó lesz nekünk)

-demégzöld...

-sebajbeérik...

-együnk mangót...nem, mégmindignemjó...moost, most a jó, kérvalaki?

-Mostnemköszi...két nap múlva...ba***us...ez már meginttökplötyi

Ilyenkor van az, hogy valamiben igyekszem ellőni. Most - a banánkenyér mintájára - mangós kenyér lett belőle. Egyébként az ízén egyáltalán nem érezni a mangót, viszont - a banánhoz hasonlóan - az állagának nagyon jót tesz. Egészen szaftos, de mégsem ragacsos lesz tőle a süti.

mango.jpg

Ja igen...ha szépen szeretnéd szeletelni, hagyd, hogy kihűljön ;) akkor nem lesz olyan kis nyomi, mint nekem :D

mango3.jpg

Mangó kenyér

20 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál kardamom
1 teáskanál vanília kivonat
csipet só
18 dkg cukor
20 dkg mangópüré (1 darab mangó leturmixolva)
0,6 dl kókusztej
0,8 dl kókuszolaj

A lisztet, a kardamomot, a szódabikarbónát és a sütőport szitáld át kétszer. A mangópüréhez tedd hozzá a cukrot, a kókuszolajat, a kókusztejet, a sót, és a vaníliát. Keverd el, majd add a lisztes keverékhez. Gyors mozdulatokkal keverd csomómentesre, de nem dolgozd ki nagyon, mert sűrű lesz a tészta. Tedd 18 cm-es, sütőpapírral bélelt kenyérformába, és 180 fokon, légkeveréssel, 40-45 perc alatt süsd készre. (Tűpróba!) További 10 percig hagyd hűlni a formában, majd rácson hagyd teljesen kihűlni mielőtt felvágod.

 

süti beállítások módosítása