Már többször is említettem, hogy imádom a lassúfőző edényt. Mert egyrészt egy csomó minden sokkal finomabb benne, de nagyon kényelmes is. Belepakolsz, bekapcsolod, otthagyod éjszakára/délelőttre/stb, és már kész is az ebéd.
Pont így készült ez az ananászos csirke is. Este (na jó, inkább már éjjel volt ;)) összedobtam az edénybe, és reggel csak bedobozoltam, hogy ebédre magunkkal vigyük.
Bár nálam már volt készen BBQ szósz, de azt is hamar elkészítheted. Hűtőben 1 hónapig a világon semmi baja nem lesz. De, ha biztosra akarsz menni, készíts nagyobb adagot, adagold kisebb üvegekbe, és tedd száraz dunsztba. Így bármikor előkaphatsz egy adag házi barbecue szószt a polcról.
Az ananász -bármennyire meglepő - puhára fő, nem szét, és teljesen átveszi a szósz fűszeres ízét, miközben mégis enyhén édes marad. A csirke pedig omlós, és vajpuha marad. :)
Természetesen simán elkészíthető céleszköz nélkül is. Akár a hagyományos módon, de ha a lassúfőzést választod, akkor egyszerűen tedd a sütőbe, 100fokra (légkeveréssel). Azért alkalmanként nézz rá, hogy áll a helyzet ;)
Hozzávalók 3-4 főre