Szotyi művek

Szotyi művek

Aszaltparadicsomos-bazsalikomos tészta

2019. január 29. - Szotyi művek
Nemrég lehetőségem volt kipróbálni a Wise pasta gluténmentes és sok esetben vegán tésztáit.
A kínálatban szerepel quinoa, köles, szezám penne, fusilli, és  spagetti. Ezek mindegyike GMO- és tartósítószer mentes, és, ahogy már az előbb is írtam, glutén, és esetenként tojásmentes is. Bár szerencsére itthon továbbra sincs senki, aki bármilyen ételcsoportra allergiás, vagy akárcsak érzékeny lenne, szívesen próbálok ki új ízeket, ételeket.
Úgy gondolom, ha valaki ugyanazt az élményt keresi, mint egy hagyományos százaztészta esetében, akkor mindenképpen csalódni fog.
Ennek az első jele, hogy amikor kibontod a csomagot, elég erős (hmmm...na jó, legyünk őszinték, elég büdi) az "illata". No para, ez a főzés során teljesen eltűnik, vagyis a kifőtt tésztán már egyáltalán nem érezni.
Az íze kifejezetten jó, de továbbra is mondom: nem olyan, mint a hagyományos tészta. De, ha szereted a fent említett magokat, egész biztosan ízleni fog. Az elkészítése, és a felhasználása semmiféle külön kunsztot nem igényel, gyakorlatilag bármilyen tésztaételt elkészíthetsz belőle.
Összességében szerintem tökéletes alternatíva, ha nem szeretnél, vagy nem fogyaszthatsz hagyományos tésztát.
Mivel nálam egyik nagy kedvenc a köles, így naná, hogy ez volt az első, amit kipróbáltam :)
aszalt_paradicsomos.jpg
Egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető egytálétel lett belőle, még a nyáron eltett aszalt paradicsommal, friss bazsalikommal. Egy tányér napsütés ;)
Hozzávalók: 2-3 adag
25 dkg Köles Fusilli
5-6 evőkanál olajban eltett szárított paradicsom
2 gerezd fokhagyma
4 dl zöldségalaplé
150 ml joghurt (ha növényi joghurttal készíted, még vegán is lesz)
2 teáskanál kölesliszt
1 kis fej hagyma
1/2 teáskanál chilipehely
1 marék bazsalikom csíkokra vágva
Forrald fel a vizet, dobd bele a tésztát, fedd le, forrald fel újra, majd zárd el alatta a lángot, és hagyd 10 percet. Tökéletes állaga lesz ;) Öblítsd le. Közben darabold fel a paradicsomot és a hagymát és kezd pirítani. Add hozzá a fokhagymát, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Forrald fel, add hozzá a liszttel elkevert joghurtot, és sűrítsd be. Szórd meg a bazsalikommal, és a chilipehellyel, végül forgasd bele a tésztát. Tálald friss bazsalikommal, és méég chilivel :)
süti beállítások módosítása