Szotyi művek

Szotyi művek

Téli teakeverék

2018. december 27. - Szotyi művek

Nektek is egy szempillantás alatt elrepült a karácsony néhány napja? A hosszú hetek - na jó, nálam általában  hónapok :) - hangolódása, és tervezgetése után nekem ez az időszak mindig olyan rövidnek tűnik. De szerencsére a két ünnep között nem dolgozom, így ez a néhány nap még a pihenésről, és a játékról szól :) Még száll a lakásban a karácsonyfa illata, és erre még a kedvenc téli teakeverékemmel is jól rásegítek.

spar2.jpg

Csupa melengető fűszer: fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, némi narancshéjjal, és friss naranccsal megbolondítva :)

spar1.jpg

Akár a legzordabb februárban is átmelegít, és karácsonyi hangulatot varázsol köréd :) Sőt, ha tea helyett inkább forraltbort készítenél belőle, hidd el, ez is egy nagyon jó ötlet ;)

Persze ezt is lehet kapni készen, de egyrészt így a saját magad ízlésére készítheted, másrészt ha nem a darabos változatot választod, a filteres garantáltan aromákkal lesz tele.

A megadott mennyiség nem egy adag, egy bögre teához kb 1,5-2 teáskanálra lesz szükséged

Hozzávalók:

A fűszerkeverékhez:

30g fahéj

fél bio narancs héja

10g Szegfűbors

15g szegfűszeg

3 db csillagánizs

1 púpos evőkanál kandírozott gyömbér

Végül ízesíteni egy bögréhez:

fél narancs leve

méz

1 csipet fekete tea

Nem lesz nehéz dolgod, egyszerűen egy mozsárban zúzd szét apróra a fahéjrudakat. Ha találsz olyat, ami már eleve darabolt, az még jobb, már csak tovább kell aprítanod ;) A csillagánizst is törd kisebb darabokra. A narancsot hámozd meg egy zöldséghámozóval úgy, hogy a fehér, keserű része ne legyen rajta, majd vágd kisebb, 1x1cm-es kockákra. Tedd a radiátorra, 1-2 óra alatt kiszárad, és addigis isteni illatot áraszt majd a lakásban :) Végül keverj össze mindent egy jól zárható üvegbe, hogy megmaradjon az aromája.

A teához forralj vizet, mérj ki 1-2 teáskanál fűszerkeveréket, egy csipet fekete teát, és forrázd le. Hagyd állni 5-7 percet, szűrd le, ízesítsd a fél narancs levével, és mézzel.

Tedd fel a lábad, nézegesd a karácsonyfa fényeit, és lassan szürcsöld el ;)

Mivel megrögzött pontgyűjtő vagyok (hiába is tagadnám, tökéletes célközönség vagyok :)), természetes, hogy már megvan itthon a SPAR Zwilling összeillő tea - és kávékollekció fele, és nemsokára a másik része is

Ezekben a cuki, boroszilikát üvegből készült duplafalú teásbögrékben biztos nem is hűl majd ki egyhamar a fűszeres teád, hiszen kifejezetten az italok hőmérsékletének hosszantartó megtartására fejlesztették ki. Legyen szó egy meleg teáról, vagy egy hűsítő jeges kávéról :)

Ezeket most te is könnyedén megszerezheted. A pontokat január 30-ig gyűjtheted, és február 10-ig válthatod be a Spar üzletekben.

spar3.jpg

 

süti beállítások módosítása