Szotyi művek

Szotyi művek

Zabpelyhes keksz

2018. szeptember 30. - Szotyi művek

Már megint a nyomi banánok... :) Komolyan, nem is tudom, minek veszek banánt. Vagyis de, mert persze Mininek mindig megjön a kedve, mikor meglátja vásárlás közben, de valami furcsaság folytán, mire hazaérünk, ez mindig elmúlik. Aztán persze rakosgatom néhány napig, amíg meg nem barnul, végül mindig valami sütiben végzi :D Persze most sem volt ez másképp, de ez most épp kapóra jött, mert tökéletes választás volt utazáshoz.

Szia, a blog elköltözött, a receptet itt találod

afonyas1.jpg

...ja igen...eredetileg még valamikor a nyáron készült, vagyis jól látod...kicsit el vagyok maradva receptírásban...de ígérem, előbb egyszercsak utolérem magam :D

afonyas4.jpg

Emellett pillanatok alatt elkészül, így akár reggelire is összedobhatod: amíg a sütő bemelegszik, pikk-pakk összeállítod a tésztát

A dióvak helyett természetesen megfelel a mogyoróvaj is, de én egyrészt imádom a dióvajat, másrészt nem szívesen veszek kész magvajat, mert általában egy csomó olyan dolog is van benne, ami tök fölösleges. Ráadásul kb 10 perc elkészíteni itthon, és igazán a saját ízlésedre hangolhatod. Receptet itt találsz hozzá

Juharszirup helyett pedig tökéletesen megteszi a méz is, nálam szintén azért került bele ez, mert nagyon szeretem. Ezeken kívül más, általad használt folyékony édesítő is megfelel.

Hozzávalók: kb 20 darabhoz

2 közepes banán (érett)

10 dkg dióvaj

4 evőkanál juharszirup

2 evőkanál kókuszolaj

2 tojás

1 teáskanál vanília kivonat

20 dkg zabpehely

½ teáskanál sütőpor

½ teáskanál szódabikarbóna

15 dkg áfonya

3 dkg dió (nagyobb darabokra vágva)

A tetejére:

2-3 evőkanál dió, és áfonya

A banánt villával nyomd össze, keverd hozzá a tojásokat, a juharszirupot, a kókuszolajat, a vaníliát, végül a dióvajat is. Add hozzá a zabpelyhet, majd a sütőport és a szódabikarbónát is. Alaposan keverd e. Forgasd bele  az áfonyát, és a diót. Sütőpapírral bélelt tepsire rakj 2 evőkanálnyi halmokat, és nyomj a tetejükbe további áfonyaszemeket és diódarabokat. 160 fokos, légkeveréses sütőben 15-18 perc alatt süsd aranybarnára.

afonyas2.jpg

süti beállítások módosítása