Ahogy már mondtam...lehet élni lassúfőző nélkül, és szinte bármit el lehet készíteni nélküle is, de azért az élmény, mikor a 40 fokban sütnél valami sütit, és nem kell hozzá bekapcsolnod a sütőt - kockáztatva ezzel a spontán öngyulladást - nna, az bizony megfizethetetlen :D
Mert ebben a tuti kis ketyerében sütit is lehet ám sütni ;)
...meg állítólag kenyeret is, de azt még nem próbáltam, úgyhogy nem tudok nyilatkozni róla. Viszont tervben van, így lassan arról is beszámolok majd :)
Hozzávalók:
250 dkg liszt
2 tojás
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál fahéj
Késhegynyi őrölt szegfűszeg
3 közepes, érett banán
15 dkg dió
Csipet só
Az edény kikenéséhez 2 evőkanál vaj
A vajat a cukorral, és a tojással keverd habosra. Szitáld össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, és a fűszereket , és add hozzá a vajas keverékhez. Törd össze a banánt villával, a diót vágd nagyobb darabokra, és mindkettőt keverd a tésztához. Kend ki vajjal a lassan főző edényt,és öntsd bele a tésztát. Tégy az edény szájához 2-3 lap papírtörlőt, így megakadályozod, hogy a visszacsepegő pára eláztassa a sütit. Tedd rá a fedőt, és "főzd" magas fokozaton 4 órát. Egy kenőkéssel, finoman lazítsd meg az oldalát, óvatosan borítsd rácsra. Mielőtt felvágod, hagyjuk, hogy langyosra hűljön.