A gazpacho alapvetően egy paradicsom alapú leves, amit hidegen fogyasztanak. Az eredeti recept szerint a hozzávalók: kígyóuborka, zöld kaliforniai paprika, vöröshagyma, paradicsom, fokhagyma, balzsamecet, és olívaolaj.
Nagyon leegyszerűsítve a dolgot, egy frissítő, és kiadós zöldturmix...vagyis piros...de ez most zöld :P
Ezzel a recepttel még néhány hónappal ezelőtt találkoztam a Pinteresten, és már elsőre is nagyon jól hangzott, muszáj volt kipróbálni :)
Az egyik legjobb benne - már persze az után, hogy nagyon finom -, hogy nem kell főzni. Vagyis elég csak mindent bedobálni a turmixgépbe, és addig nyomni a gombot, amíg el nem készül. Kicsit dobd be a hűtőbe, és már tálalhatod is. Vagyis kifejezetten ideáli most, hogy végre újra nyár van :)
Hozzávalók:
2 főre
50 dkg paradicsom
1/2 kígyóuborka
1 marék spenót
1/2 avokádó
6-8 nagyobb bazsalikom levél
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál vörösborecet
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál cukor
só, bors
Tetejére: csíra, balzsamecet krém
A leves hozzávalóit tedd a turmixgépbe. Turmixold simára, és ha szükséges hígítsd fel vízzel. (nekem kellett) A tetejét szórd meg ropogós csírával, é csurgass rá balzsamecet krémet :)
Jó étvágyat