Nem vagyok nagy rajongója a főtt kukoricának, de sütve nagyon szeretem. Pláne, ha feta sajttal és jalapenoval készül belőle saláta :D
Hozzávalók:
2-3 személyre
50 dkg kukorica
1 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál görög joghurt
20 dkg feta sajt
fél jalapeno paprika (kimagozva)
fél citrom leve
1/2 teáskanál cayenne bors
1 csokor petrezselyem
A tetejére:
1/2 teáskanál füstölt pirospaprika
1/2 teáskanál tört chili
Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a kukoricát. Még jobb, ha vékonyan körbekensz egy (vagy két-három) kukoricacsövet olívaolajjal, a grillen megsütöd, majd levágod a csőröl a szemeket. Tedd félre, hogy teljesen kihűljön. hűlni. Közben készítsd el a krémet. A feta sajtot keverd krémesre a joghurttal, ízesítsd a cayenne borssal, a citrommal, az apróra vágott jalapeno paprikával, és petrezselyemmel. Keverd el a kukoricával, és tedd hűtőszekrénybe. Tálaláskor a tetejét szórd meg füstölt pirospaprikával, és tört chilivel.
A mentás-citromos csirkenyárs mellé tökéletes választás ;)