Ez egy régebbi recept, kicsit újragondolva.
...na jó...volt otthon megint egy nyomi brokkoli, amivel valamit szerettem volna kezdeni, de sem párolva/sütve, sem levesként nem fűlött hozzá a fogam.
Hát...lett belőle brokkoligolyó, aminek a közepe fűszeres csirkekockákat rejt ;)
Hozzávalók 2 személyre
30 dkg csirkemell (kb egy csirkemell fele)
1 evőkanál sültcsirke fűszerkeverék
30 dkg brokkoli (kb egy közepes fej, a szára nélkül)
1 tojás
5 dkg zabpehelyliszt
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg reszelt sajt
2 teáskanál petrezselyem
só, bors
A brokkolit dobd aprítóba, és darabold morzsásra. Szórd meg sóval, és hagyd állni kicsit. Közben a csirkemellet vágd falatnyi kockákra, és szórd meg a fűszerkeverékkel. Tedd félre. A brokkolit nyomkodd ki, add hozzá a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, a lisztet, a reszelt sajtot, és a petrezselymet. Sózd, borsozd, és alaposan gyúrd össze. Ismét tedd félre15 percre, hogy a zabpehelyliszt kicsit megszívja magát. Ha nagyon lágy marad egy kevés liszttel sűrítsd be. Majd tégy egy evőkanálnyi „brokkolitésztát” a tenyeredbe, lapizd el. Erre mehet egy kocka hús. Borítsd rá a tésztát, és formázd golyóvá. A golyókat, tedd sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket, egy ecsettel, vékonyan kend meg olívaolajjal, és 180 fokos sütőben, légkeveréssel, 20-25 perc alatt süsd aranybarnára.