Mostanában rákaptunk itthon a dutch babyre, ami tulajdonképpen egy sütőben sült palacsinta. Pillanatok alatt elkészül, az alapanyagokat elég csak a turmixgépbe pakolni, jól megpörgetni, és már mehet is a serpenyőbe, azzal pedig a sütőbe. Általában édesen készül, de a sós változata is tuti :)
Mindkét variációra találtok tőlem receptet a szeptemberi Kifőztük magazinban, itt pedig egy harmadik variáció, ami most nem serpenyőben, hanem souffle formában készült, így mindenki kedve szerint ízesítheti. Náluk most meggyszósz, és egy kanál tejszín került rá.
Hozzávalók:
3 adagra
2 egész tojás
130ml tej
70g fehér tönkölyliszt
2 evőkanál nádcukor
csipet só
2 csapott evőkanál vaj
Tetejére:
Meggyszósz, fagyi, porcukor, karamellszósz...amit csak szeretnél
A sütőt melegítsd elő 200 fokra, légkeveréses fokozaton. A formákat tedd a sütőbe, hogy átforrósodjon. A hozzávalókat, a vaj kivételével tedd turmixgépbe, és nyomd a gombot amíg sima, és habos nem lesz. A forró soufle formákba tedd bele a vajat, és ha elolvadt, öntsd szét bennük a tésztát. 10-12 perc alatt készre sütjük. A sütőben igazi kis mutáns lesz, ne lepődj meg, olyan, mintha ki akarna mászni a formából, de nem, ez csak a gőz, ahogy hűl, visszaáll majd a normális állapot. Tálald forrón, öntsd le szósszal, szórd meg porcukorral, vagy kanalazz rá egy gombóc fagyit