Szotyi művek

Szotyi művek

Villámgyors pho, a vietnámi marhahúsleves

2017. április 13. - Szotyi művek

Az sűrűn előfordul, hogy veszek valami alapanyagot, amiből majd lesz valami, és hozzá készül az ebéd, viszont az már ritkábban, hogy egy tányérhoz főzzek :P

pakc3.jpg

Pedig most pont így esett. Délelőtt a Pastel handmade ceramics műhelyében jártam Zsuzsinál, ahol többek között egy gyönyörű, türkiz tálkát is zsákmányoltam, és szerettem volna minél hamarabb felavatni. Hazafelé úgyis beugrottam a piacra, ahol - minő szerencsés véletlen - ott integetett néhány friss, üde pak choi a sorok között. Otthon még volt egy kis maradék sült csirkecomb, és ha már amúgy is bőven belecsúsztunk az ebédidőbe, tökéletes választás volt az expressz pho leves. Persze így nem a hagyományos, autentik, órákon át főzöm változat lett, (bocs, a szakértőktől ;) ) viszont volt a mélyhűtőben marhaalaplé, ami nagyban megkönnyítette a dolgom. Feltétnek tökéletes volt az előbb említett maradék sült, néhány szál újhagyma és petrezselyem, a koriander helyett (ami nekem még mindig szappanízű :P)

pho_1.jpg

pakc.jpg

Hozzávalók:

1 liter marhahús alaplé

1 csillagánizs

2-3 szegfűszeg

1 nagyobb szelet friss gyömbér

2-3 ek szójaszósz

1 ek halszósz

100-120g rizstészta

2 kisebb pak choi

A tetejére:

sülthús

újhagyma karikázva

jalapeno karikák

chili (szárított, vagy szeletelt)

petrezselyem

citromszelet

főtt tojás...stb

Öntsd egy nagyobb lábosba a marhaalaplevet, mehet hozzá a gyömbér, csillagánizs, szegfűszeg, szója - és halszósz. Főzd kb 20 percet, tedd bele a hat, vagy nyolc -hosszában- részre vágott pak choit is. Közben forrázd le a tésztát. Hagyd, hogy a zöldség kicsit megfonnyadjon, és már tálalhatod is. Pakold tányérba a tésztát, merd rá a levest, és halmozd rá a kiválasztott feltéteket.

pakc4.jpg

Jó étvágyat :)

 

 

 

süti beállítások módosítása