Szotyi művek

Szotyi művek

Sodópite

2016. október 16. - Szotyi művek

Teljesen véletlenül botlottam bele nemrég ebbe a receptbe, az utánozhatatlan Martha Stewart-nál. Már többször említettem, hogy nagyon szeretem a receptjeit, meg egyáltalán, szerintem öröm nézni, ahogy süt-főz, és most sem kellett csalódnom. A nála talált körtés pite recept szerint készült nálam ez az almás süti, ami könnyű, finom, egyszerű, és pillanatok alatt elkészül. Ráadásul nem is kell utána sokat mosogatni, mert egy tál elég is hozzá. Ideális választás egy rohanós hétköznapra, amikor nagyon kell valami édesség ...szóval, akár minden napra... ;)

Egy baj van vele...egy szelet nem elég... :P

pite.JPG

Hozzávalók: 24cm-es piteformához

3 szem ama, lehetőleg édesebb fajta

1/4csésze/40g olvasztott vaj

1/3 csésze kristálycukor/70g (nálam nyírfa, de amilyen édesítőt használsz)

1/3 csésze/60g liszt

2 tk vanília kivonat

3 tojás

3/4 csésze tej

csipet só

A szóráshoz: porcukor

Először az almákat készítsd elő: hámozd meg, vágd ketté, és vedd ki a csutkát. Föntről lefelé haladva szeleteld fel, kb 1 mm vékony szeletkékre. Rendezd el a piteforma aljára. És Csak kicsit elcsúsztattam a szeleteket egymáson, előbb keresztben, majd az üres részekre. Tedd félre, és keverd össze a tésztát. Robotgéppel először a vajat a cukorral, utána keverd hozzá a lisztet, majd a vaníliát, ezután a tojást egyenként, majd a tejet, végül pedig a sót.

pite4.JPG

pite5.JPG

Öntsd bele a tésztát az almával bélelt tepsibe, és told a 160'C-os, légkeveréses sütőbe, kb 40 percre. Ha nagyon barnul a teteje, kicsit vedd lejjebb a hőfokot. Ha megsült, lágy, de mégis szilárd lesz a tészta.

Még forrón szórd meg porcukorral, és tálald melegen, vagy langyosan.

pite3.JPG

Jó étvágyat :)

 

süti beállítások módosítása