Szotyi művek

Szotyi művek

Grillezett sárgadinnye saláta

2016. április 24. - Szotyi művek
A héten isteni sárgadinnyét vettünk az egyik szupermarketben, kb annyiért, mint egy kiló almát. Nem tudom, hogy melyik a szomorúbb, hogy ennyire olcsó a dinnye, vagy hogy ilyen drága az alma...
A hab a tortán, hogy annyira finom volt, hogy szezonban sem kapsz jobbat :)

Nem nagyon tudtam, hogy mit főzzek, úgyhogy - szokás szerint - abból lett valami amit a hűtőben találtam. És itt lesz érdekes a dinnye :)



Szerintem ez egy különlegesen szép saláta, ahol remekül egészítik ki egymást az édes-sós-savanykás ízek. Akár főételként, akár köretként fogyasztod, nem fogsz csalódni :)
Az ilyen ételekben az a legjobb, hogy az ember a saját ízlésére formálhatja - vagy a rendelkezésre álló alapanyagokból építkezhet - és sosem készül el kétszer ugyanaz :)
Igazán nem kell sok hozzá, hogy egy igazán látványos fogást készítsünk, és nekem még plusz öröm, hogy csak fordulok egyet, és már tépkedhetem is a friss leveleket a cserépből <3
Kipróbálod?



Nálam most ilyen lett
Hozzávalók:

fél sárgadinnye
két-három marék madársaláta
1-2 marék ruccola
5-8 szem koktélparadicsom
pár kocka feta, amit golyóvá nyomorgattam
4-5 szelet hajszálvékony füstölt sonka 
néhány levél friss bazsalikom

Öntet:
fél citrom és fél narancs leve
1 tk méz
só, bors
1 tk balzsamecet



Először most meg a kétféle salátát, hogy meg tudjon száradni.
A dinnyét (miután kiszedted a magokat), vágd vékony szeletekre, és hámozd meg. Egy felforrósított, száraz serpenyőben egy-egy percig grillezd mindkét oldalát. Vigyázz, hogy ne "főjön" meg, csak a külseje kapjon kicsit oda. Ha van grillserpenyőd, süss bele csíkokat ;) Szedd tányérra. Vágd ketté a paradicsomot, és kockázd fel, vagy görgesd meg a fetát.
Állítsd össze a salit: Előbb a salátákat rendezd el, majd jöhet a dinnye. Add hozzá a paradicsomot, majd a sajtot, hogy mindenhova jusson :) A sonkából tekerj rózsát, és tuszkold a salátalevelek közé. Szórd meg a bazsalikomlevelekkel. Tálalás előtt locsold meg az öntettel.





süti beállítások módosítása