Szotyi művek

Szotyi művek

Banános nyuszipopó

2016. március 22. - Szotyi művek
Ma reggel, a kis tündérem, 2 és fél éve teljes öntudatával közölte, hogy ő palacsintát kér reggelire...vagyis ezzel keltett...báár, szerintem az apjának is benne volt a keze, de ebbe ne menjünk bele... :D :D
Mit tehet ilyenkor az ember, naná, hogy palacsintát süt :) Volt is itthon két nyomorult banán, úgyhogy win-win helyzet, legalább nem banánkenyeret sütöttem belőle.

Egyébként ez egy szabadon variálható recept, mehet bele, ami van otthon. Készülhet gluténmentesen, a megfelelő lisztből, vagy laktóz nélkül, az általad preferált gabonatejből. Én ma, így ébredés után három perccel, nem bonyolítottam túl. (bár igaz, hogy nincs ételallergia a családban)



Hozzávalók:
Mivel ezt sosem mérem, csak borítom, ami a kezem ügyébe esik, ne használj patikamérleget...

2 ééérett banán
1,5 dl tej
1 csésze (hehe...250ml, ez kb 150g lehet) liszt nálam fehér tönköly
1 teáskanál sütőpor
2 tojás
1 evőkanál nádcukor
1 csomag vaníliás cukor (opcionális)

A banánt nyomizd össze egy villával. A tojásokat válaszd szét. A fehérjéből verj habot, a sárgáját pedig tedd a banánhoz. Ebbe a tálba mehet is sorjában a sütőpor...én itt nekiesek a robotgéppel, elkezdem felönteni a tejjel, és ha már jó híg, és csomómentes, szórom hozzá a lisztet. Egy elég sűrű tésztát kell, hogy kapj, kb mint a nokedlitészta, csak nem csomós. Forgasd bele a tojások felvert habját, és már rakhatod is a serpenyőbe a kis halmokat. Egy nagyobb kanállal a legegyszerűbb a kis korongokat kimerni. Mivel a tésztába nem teszek zsiradékot, az első adag előtt átkenem egy ecsettel (kókusz)olajjal, de a többi alá már nem szoktam. Serepnyője válogatja, én teflon használok, de te ismered a saját darabod. :)
A nyuszihoz, készíts egy kb 12-14cm átmérőjű pocakot, egy 6-8 cm-es buksit, két elnyújtott fület, és két tappancsot. A talpa banán, és csokicseppek...el ne rohanj venni: olvassz fel a mikróban két kocka csokit, egy pálcával cseppents pöttyöket egy sütőpapírra, és amíg sülnek a palák, dobd be a hűtőbe, hogy megdermedjen. A farkincához nyomj egy kis tejszínhabot, és már el is készült a meglepi-nyuszireggeli, akár húsvétra is...na nem a sonka helyeeet... :)

Ha nincs otthon banán, akkor simán kihagyhatod a receptből, mert a maradék hozzávalóból is tökéletes palacsintát süthetsz. Annyi a titka, hogy sokkal sűrűbbre készítsd a tésztát, mint egy hagyományos palacsintánál tennéd...



Ha nincs kedved a formázással pepecselni, csak halmozd egymásra, töltsd meg gyümölccsel, vagy nutellával, vagy amivel kedved szottyan ;)









Esetleg egy csőrös flakon segítségével, rajzolj bele mintákat ;)




süti beállítások módosítása