Szotyi művek

Szotyi művek

Uborka-cékla saláta

2016. február 22. - Szotyi művek
...némi ázsiai beütéssel, persze spirálozva :D na jó, jó lesz julienre vágva is ;)
Szerintem ez igazán nem egy főétel, inkább köretnek, vagy akár savanyúnak nevezném, mint pl egy uborkasalátát, de mivel ma konkrétan a koffein tart talpon, ebédre ettem egy tányér levest, a hús pedig mostanában amúgy sem barátom, ma meg pláne nem, úgyhogy én ma magában ettem. :P
Egyébként, ezt az éjjel, az alvásmentes időszakokban készítettem fejben, úgyhogy mondhatjuk, hogy hasznosan telt az idő... :P

Jobb napjaimon, inkább egy sült hús, batáta chips kombó mellé tudnám még elképzelni ;)



Hozzávalók:
2 főre

1 közepes cékla
1 kígyóuborka
fehér szezámmag
fekete kömény, vagy fekete szezámmag


A dresszinghez:
1-2 evőkanál citromlé, frissen facsarva
3 evőkanál méz
1 evőkanál szezámolaj
1 teáskanál chili pehely
 csipet só



A céklát mosd meg alaposan, csomagold fóliába, és süsd meg. 180'C-on, kb egy óra alatt készül el. Érdemes valami mást is sütni mellette, nem csak egy cékla miatt bekapcsolni a sütőt.
Az uborkát spirálozd, vagy vágd julienre, és sózd be. Hagyd állni 20-30 percet, majd öblítsd át hideg vízzel, és tedd szűrőbe, hogy minél jobban lecsepegjen.
Közben az öntethez keverd össze a hozzávalókat.
Ha a cékla elkészült, hagyd kicsit hűlni, óvatosan hámozd meg, és spirálozd le azt is.
Ha külön szeretnéd tálalni a kétféle zöldséget, akkor külön tálban, ha nem, akkor mehet egybe, de számíts rá, hogy a cékla befogja (teljesen) az ubit.


Szóóval, ha külön: Az uborkáról, egy papírtörlővel itasd le a maradék vizet is, tedd tálba, locsolj rá 3-4 evőkanál öntetet, majd szórd meg a fekete köménnyel, vagy a szezámmaggal. A céklával tégy ugyanígy, csak arra a fehér szezámmagot tedd. Tálald kedved szerint. :)
Jó étvágyat :)




süti beállítások módosítása