Szotyi művek

Szotyi művek

Zserbó, liszt, és tojás nélkül

2015. május 25. - Szotyi művek
Mikor néhány évvel ezelőtt először kezdtem el foglalkozni a tudatos táplálkozással, hamar rátaláltam Gitta nyersétel blogjára. Bevallom a nyerskaja valahogy nem fogott meg, de mivel (ha még esetleg nem tűnt volna fel valakinek... :) ) elég édesszájú lévén, az így készült édességek annál jobban. Az elsők között volt ez a nyers zserbó recept, amit magam is elkészítettem, és - hát igen - szerelem volt első találkozásra <3

Ha szereted a zserbót, ezt mindenképpen meg kell kóstolnod, mert egyszerűen mesés, sőt, még azt is megkockáztatom, hogy jobb, mint a hagyományos :)

Egyébként tegnap vittem belőle nagymaminak...azt mondta, hogy többet nem csinál hagyományosat (pedig az is isteni :) ), mert ez kevésbé macerás, és szerinte finomabb :) Most őszintén, kell ennél nagyobb elismerés? <3



Hozzávaló:

4 db aszalt almalap (csinálhatsz otthon, vagy rendelhetsz neten)
két nagy marék, kb 200g dió, néhány órára beáztatva
3-4 evőkanál méz (ízlés szerint, érdemes kóstolgatni)
fél citrom leve
2 kiskanál fahéj

(itt egy kicsit csalok, mert az étcsoki nem férne bele a nyers kosztba, de nálam simán :))
50 g étcsoki, felolvasztva, a tetejére.

Ha nagyon ráérsz, és nem vagy egy türelmetlen típus, akkor miután leszűrted, és papírtörlővel felitattad a vizet a dióról, sziszifuszi munkával le tudod szedni róla a barna hártyát. (sokkal lágyabb lesz az íze, de ha nem, az sem probléma) Én általában az egyharmadáig jutok, utána az egészet bevágom az aprítóba, és krémesre zúzom. :P A többi hozzávaló érdemes egy villával hozzákeverni, mert a méz miatt az aprítóban nagyon ragadni fog, nehéz jól összedolgozni. A masszát oszd három részre, és kend rá az első adagot az első lapra. Rás a következő, és így tovább, amíg el nem fogy... A végén, a legfelső lapra mehet az olvasztott csoki. Tedd hűtőbe, hogy megdermedjen, és már neki is eshetsz. :)
süti beállítások módosítása