Szotyi művek

Szotyi művek

Zöldborsós csirke

2021. április 19. - Szotyi művek

      Inspired by Nigella :)

Mindig azok a legkedvencebb ebédeim, amikhez elég egy serpenyő, vagy tepsi. Szerencsére ez a sült csirke zöldborsós zöldségágyon is pont ilyen. És amellett, hogy nagyon keveset kell mosogatni utána, ráadásul nagyon finom, és igazán laktató is. A fagyasztott borsó tökéletesen megfelelő hozzá, édes és zamatos lesz, mint az összes többi zöldség is, ahogy magukba szívják a csirkecombból kisülő ízeket. 

Az előkészület nem több mint 5 percet vesz igénybe, utána csak told be a sütőbe, és egy bő órára szinte el is felejtkezhetsz róla.

zoldborsos_csirke_1_of_1.jpg

Nálam sült törtkrumpli készült mellé köretnek (biztos, ami biztos alapon), amihez a megmosott krumplit egyszerűen héjastól bedobtam a tepsi mellé, a rácsra.

hozzávalók:

500g zöldborsó

2 fej lilahagyma (akár felesben vöröshagymával) 

1 közepes sárgarépa

1-2 gerezd fokhagyma 

2 egész csirkecomb

olívaolaj

A borsót szórd a tepsibe, arra a 6-8 cikkre vágott hagymát, és a kisebb darabokra szeletelt répát. Reszeld rá a fokhagymát, sózd meg, locsold meg olívaolajjal, és alaposan forgasd össze. A csirkét sózd meg, tedd a zöldséges borsóhalom tetejére, és locsold meg a bőrét egy pici olívaolajjal. Told 170 fokos sütőbe, kb 70-80 percre. Alkalmanként óvatosan forgasd át a borsót, nehogy nagyon megpiruljon. Tálalásnál szórd meg friss petrezselyemmel. 

A törtburgonyához: ha a krumpli megsült, óvatosan szedd le a héját. Nem jön le az összes, de sebaj, nagyon finom benne. Egy villával törd össze, sózd meg, és egy kis vajjal, és tejföllel lazítsd. 

 Jó étvágyat :)

 

Ha tetszett a recept, itt találsz Instagramon

                                       és itt  Facebookon

süti beállítások módosítása