Szotyi művek

Szotyi művek

Passion fruit curd

2020. december 15. - Szotyi művek

A múltkor már említettem, hogy mivel új, és feltörekvő kedvenc csemeténél a passió gyümölcs, így készült belőle több változat is.

A mousse után ez már egy kicsit más történet, aminek a lemon curd, vagyis az angol citromkrém az ötletadója. Amúgy szerintem ez a krém kifejezetten megosztó, vagyis valaki vagy nagyon, vagy nagyon nem szereti. És ez pont így van ennél a változatnál is.

psx_20201130_193021.jpg

Nagyon karakteres, nagyon krémes, és ha szereted a passion fruit-ot, akkor nagyon nehéz abbahagyni :D

Ráadásul most kifejezetten aktuális, mert remek karácsonyi gasztro-ajándék készülhet belőle, ami akár az utolsó percre is maradhat, mert nagyon hamar elkészül ;)

Ahogy látszik is, én most benne hagytam a magokat, de ha téged zavar, akkor egyszerűen nyomd át egy sűrű teaszűrön, ahogy a mousse-nál is.

hozzávalók:

2 tojás
2 tojássárgája
10 dkg cukor
1/2 citrom leve
4 szem passion fruit
10 dkg vaj

Először vágd ketté és kapard ki a passió gyümölcs húsát. A vaj kivételével az összes hozzávalót tedd tálba, és folyamatos kevergetés mellett, gőz fölött kb. 10 perc alatt sűrítsd be. Vedd le a gőzről és apránként dolgozd hozzá a kockákra vágott vajat. Hagyd, hogy teljesen kihűljön, majd tedd üvegekbe, és felhasználásig tartsd hűtőben. Két héten belül mindenképpen nézz az üveg aljára ;)

 

süti beállítások módosítása