Szotyi művek

Fűszeres kéregben sült csirkemell

2020. július 03. - Szotyi művek

Mikor azt hiszed, hogy a csirkemell már semmilyen meglepetést nem okozhat,

akkor egyszercsak itt egy változat,

ami fűszeres,

         kívül ropogós,

               belül omlós és szaftos,

                        nem, még csak véletlenül sem szárad ki, mert a parmezános kéreg magába zárja az ízeket, és a nedvességet.

Ráadásul nem kell pácolni, így fél óra alatt már asztalon is van.

fuszeres_csirke2.jpg

Nálunk hatalmas kedvenc lett, salátával, vagy valamilyen klasszik körettel, de akár simán, kovi ubival is.

Hozzávalók:

1 csirkemellfilé

3 evőkanál olívaolaj

a fűszerkeverékhez:

6 púpozott evőkanál reszelt parmezán

2 teáskanál vöröshagymás bors

2 teáskanál füstölt fűszerpaprika

1 teáskanál morzsolt bazsalikom

1 teáskanál morzsolt oregánó

1 teáskanál fokhagymapor

2 teáskanál morzsolt petrezselyemlevél

 A csirkemellet felezd el, majd hosszában is vágd ketté. Enyhén klopfold ki, de ne verd vékonyra, csak, hogy kb mindenhol egyforma legyen a vastagsága. Óvatosan sózd meg (a permezán is sós), és tedd félre.

A fűszerkeverék hozzávalóit keverd el. Ha eleve darált parmezánt használsz, akkor nincs vele különösebb adminisztráció, de ha frissen reszeled, akkor érdemes a kész fűszerkeveréket egy kávédarálóban, vagy aprítóban forgasd átforgatni. Minél egyneműbb a keverék, annál szebb, és jobb lesz a végeredmény, hiszen annál jobban bevonja majd a hússzeleteket. A csirkemell szeleteket forgasd meg a fűszerkeverékben. A felhevített olívaolajon, közepes lángon néhány perc alatt süsd készre. Már kész is vagy, tálald azonnal, amivel csak szeretnéd.

Jó étvágyat :)