Szotyi művek

Szotyi művek

Görög csirke citromos rizzsel

2019. július 02. - Szotyi művek

Gyors, egyszerű nyári ebéd, és elég hozzá egy serpenyő

Mi az?

Na jó...lehetne a lecsó is, de én most erre a citromos-fetás csirkére gondoltam :D

csirke_1.jpg

A hagyományos rizs-csirke kombó különlegesebb változata. Frissítő, kicsit fanyar a citromtól, az olvadt feta pedig naagyon jó a fűszeres rizzsel. Nálunk határozottan sikere volt :D

Hétköznap nem nagyon van sem időm, sem nagyon kedvem sokáig a konyhában zsezsegni, így igyekszem inkább olyan ételeket készíteni, ami egyrészt hamar elkészül (vagy legalábbis elő tudom készíteni, hogy a meló már kevés legyen vele), másrészt el tudjuk vinni másnap ebédre. Ez a fogás erre is tökéletesen megfelelt: nem kellett vele sokat tökölni, és másnapra mégjobban összeértek az ízek. Szerintem próbáljátok ki ;)

csirke3.jpg

Hozzávalók:

6 csirke felsőcomb
A páchoz
1 citrom leve és héja
1 evőkanál oregánó
4 gerezd zúzott fokhagyma
1,5 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
A rizshez:
2,5 dl rizs
1 kis fej hagyma
2,5 dl víz
2,5 dl csirkealaplé
1 evőkanál oregánó
1,5 evőkanál olívaolaj
só, bors
A tetejére:
Feta sajt
fél citrom leve
petrezselyem

A pác hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a csirkecombokat. Legalább egy órát állni hagyjuk. Száraz serpenyőbe tesszük a combokat, és mindkét oldalukat megsütjük. Kivesszük a húst az edényből, egy papírtörlővel kitöröljük, és olívaolajat öntünk bele. Megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzátesszük a rizst. Felöntjük a vízzel, az alaplével, és a maradék páclevet is hozzáadjuk. Sóval, borssal, és az oregánóval ízesítjük. Puhára pároljuk, fetát morzsolunk rá, rányomjuk a citrom levét, és petrezselyemmel szórjuk meg. Végül visszatesszük a kisült csirkecombokat, és tálaljuk.

süti beállítások módosítása