Szotyi művek

Szotyi művek

Thai ihletésű csirkecomb...

2016. február 17. - Szotyi művek
...vagy valami hasonló...mert miután három napja folyamatosan esik, a vásárlás elmaradt, úgyhogy abból kellett gazdálkodnom, ami itthon volt. Na, nem panaszkodom, azért volt mihez nyúlni. :)

Úgyhogy, ma ebédre ezt a keleti beütésű csirkét készítettem, ami még a diétába is könnyen beilleszthető, mert igazán alacsony a szénhidrát és a zsírtartalma. És még szebb, hogy pillanatok alatt elkészül :)



Hozzávalók:

kb 400g darált csirkecomb
1 fej vörös, vagy mogyoróhagyma, (vagy egy csokor újhagyma) hosszában csíkokra vágva
1/2 piros kaliforniai paprika (úgyis volt egy viseletes a hűtőben)
1 kisebb sárgarépa julienre vágva
2 gerezd fokhagyma
1-2 marék bébi spenót
1 evőkanál + 1 teáskanál szezámolaj

A szószhoz:
Csak keverd össze:
4 evőkanál citrom, vagy lime lé (szerintem a lime-al finomabb)
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz


Melegítsd fel a serpenyőt , és tedd bele az 1 evőkanál olajat. Dobd bele a fokhagymát, amit előtte kicsit összenyomtál. Pirítsd egy percet, majd vedd ki az olajból és dobd ki. elég az íze, az olajban :) Dobd a serpenyőbe a hagyma, répa, paprika. Pirítsd két-három percet, vagy amíg kicsit össze nem esik, de azért ne puhuljon meg. Vedd ki a serpenyőből, és tedd félre (ezt ne dobd ki...)
Tedd a serpenyőbe a teáskanál olajat, és tedd bele a darálthúst. Pirítsd addig, amíg halványbarna nem lesz, és az összes nedvesség elpárolog alóla.
Tedd vissza a zöldségeket, forgasd össze a hússal. Mehet rá a spenót is. Főzd kb egy percet, ennyi idő alatt a spenót meg is párolódik. Öntsd nyakon a szósszal, hagyd még főni két percet, és már tálalhatod is. Nálunk basmati rizs került alá :)

süti beállítások módosítása