Szotyi művek

Szotyi művek

Egyserpenyős, sajtos csirke, rizzsel és brokkolival

2016. január 20. - Szotyi művek
Vagy lehetne akár bulgurral és sárgarépával, vagy quinoaval és cukkinivel. Merthogy elég jól variálható.
Tegnap elmaradt a bevásárlás, úgyhogy nálam most ezek voltak a hűtőben. :)

A legjobb az egészben - persze amellett, hogy finom és gyors - hogy nem kell utána túl sokat mosogatni, merthogy tényleg egy serpenyőben készül az egész ;)
Tulajdonképpen ez is "csak" egy grillezett hús-párolt rizs-zöldség kombó, csak sokkal ízesebb :)



Hozzávalók
3 kiadós adagra

1 csirkemellfilé
1 fej hagyma (nálam lila volt itthon)
2-3 gerezd fokhagyma
1 csésze rizs (komolyan, egyszer már lemérem, hogy ez mennyi súlyra...de annyi legyen, amit normálisan köretnek szoktál főzni. Nálam az egy csésze 250ml)
2 csésze húsleves (vagy a rizs kétszerese. Ha nincs más, persze jó kockából is, de a legjobb, ha a maradék húslevest lefagyasztod, és ilyenkor csak előkapod)
250g brokkoli
2 evőkanál olívaolaj
1 csésze reszelt sajt (valami jó karakteres a legjobb, de a trappista is mehet rá, ha nincs más)
só, bors

A húst kockázd fel, sózd borsozd. Ha leveskockát használsz, kalkuláld bele, hogy az elég sós tud lenni.
A hagymát vágd apró kockára, és a zúzott fokhagymával együtt pirítsd üvegesre az olívaolajon.
Dobd rá a csirkét, és pirítsd meg nagy lángon. Küld utána a "nyers" rizst, és öntsd fel a húslevessel. Takard le, és főzd majdnem puhára. Én basmati rizst használok, egészen más az íze, mint a hagyományosnak, ha még nem tetted, érdemes egyszer megkóstolni, mert amellett, hogy nagyon finom, sokkal egészségesebb is más gabonáknál.
Amíg a rizs puhul, kapd szét a brokkolit apró rózsáira, és dobd a rizses-húsos cucc tetejére. Kóstold meg, és ha kell, sózz utána.
Egy gyors kavarás, és néhány perc kell neki. ...na meg a reszelt sajt. Picit még takard vissza, amíg a sajt el nem olvad.
Forrón tálald :)



süti beállítások módosítása