Szotyi művek

Szotyi művek

Túrógombóc egyszerűen

2015. május 28. - Szotyi művek
Nagy sláger itthon a túrógombóc, de nem szeretem elkészíteni, vagyis, nem szerettem, mert soha nem sikerült igazán jól: vagy olyan kemény lett, mint a ping-pong labda, vagy annyira lágy, hogy szétfőtt a vízben. Arról már nem is beszélve, hogy időben össze is kellett állítani, hogy a dara megpuhuljon...szóval macera.

Aztán kipróbáltam a zabpelyhes variációt, és nagyon bevált. Azóta készítem édesen, de sósan is, például hús mellé, köretnek, valamilyen szósszal.



Hozzávalók: 2 főre (és még egy kicsi)

500 g zsírszegény túró (ebből érdemes a krémes, dobozosat használni)
2 db tojás
zabpehely kb két marék (?)
       (annyi, hogy miután kicsit állni hagytad, könnyen formázható masszát kapj) 
2-3 evőkanál nyírfacukor

Keverd össze az egészet, és hagyd állni 15-20 percet. Formázz golyókat, és dobd forrásban lévő, enyhén sós vízbe. Ha feljött a tetejére 1-2 percig még főzd, csepegtesd le, és forgasd meg tk pirított morzsában...vagy mákban, csokidarában...amiben szeretnéd :) Ha köretnek szeretnéd, a cukrot és a morzsát hagyd ki.
Ha ilyen mini golyókat készítesz (3-4cm átmérőjű), akkor mire feljönnek a víz tetejére, már kész is van.
Nálunk tejföllel és porított xilittel a csúcs :)


süti beállítások módosítása