Szotyi művek

Szotyi művek

Friss "péksütit" reggelire!

2015. május 13. - Szotyi művek
Ritkán állok neki reggel sütni, de találtam egy receptet Fitmami oldalán, ami nagyon húzta a hajam. Ma végre rászántam magam...bár ebben az is közrejátszott, hogy tegnap nem gondoskodtam reggelinek valóról, hogy ne sinkófáljam el a dolgot :)

Lenmagos-sajtos párnácska, egyszerű és nagyon finom recept, ami könnyen és sokféleképpen variálható. Az eredeti recepthez képest kicsit változtattam a használt liszten, illetve nálam más lett a töltelék.
Ha unod a szokásos reggeliket, próbáld ki ezt :)

Hozzávalók:

100g zabpehelyliszt
50 g lenmagliszt
1 pohár natúr joghurt
1 tk búzasikér (elhagyható)
1 kk só
1 tk sütőpor

A töltelékhez:
4 evőkanál előzőleg már lecsepegtetett tejföl (ebből egyébként remek krém is készíthető reszelt sajttal, vagy bármilyen zöld-fűszerrel)
4-5 szelet sonka apróra kockázva
reszelt sajt
snidling apróra vágva

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200'C-ra
Az összes hozzávalót gyúrd össze, egy viszonylag laza, könnyen gyúrható tésztát kell, hogy kapj. (Ha nem, egy kis víz segíthet rajta) Lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra, kend meg egy kis olíva olajjal, hajtsd ketté. Ezt ismételd meg még egyszer, mint egy leveles tésztánál. Ha megvagy, nyújt a kívánt vékonyságra,
Tegyél kis halmokat a töltelékből a tésztára, hajtsd rá a tészta másik oldalát, és nyomkodd le alaposan. Majd darabold szét. A tetejét is megkenheted egy kis olívával, és mehet rá egy kis reszelt sajt. Nekem ebből az adagból 4 darab lett.
Mehet a sütőbe, de vedd vissza 150'C-ra. 10 percig süsd, majd vedd feljebb a hőfokot még 5 percre, hogy kicsit megpiruljon a sajt.
Jó étvágyat :)
süti beállítások módosítása