Ismét egy étel, ami szerintem sokkal finomabb, mint az "eredetije", pedig (az előző életemben) azt is nagyon szerettem :)
Szafi oldalán találtam ezt a csodás receptet, a brokkoli borzaskát.
500 g csirkemellfilé
A bundához:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és zabpehelylisztbe forgatjuk.
...én egy kis tejföllel is nyakon öntöttem :D :D
Szafi oldalán találtam ezt a csodás receptet, a brokkoli borzaskát.
Hozzávalók:
500 g csirkemellfilé
zabpehelyliszt a forgatáshoz
A bundához:
300 g brokkoli (nyersen)
40 g zabpehelyliszt
3 tojás
1 gerezd fokhagyma
só, bors
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és zabpehelylisztbe forgatjuk.
A bundához a nyers brokkolit és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd besózzuk.
Kb. negyed óra múlva kifacsarjuk a levét és kikeverjük a zabpehelyliszttel, a tojásokkal és a fűszerekkel.
A zabpehelylisztes csirkemelleket alaposan megforgatjuk a masszában
Sütőpapíros, vékonyan olajozott tepsibe tesszük a szeleteket, és csepegtetünk néhány csepp olajat a tetejére is.
170 fokos légkeveréses sütőben kb fél óra alatt kész. Félidőben érdemes megfordítani, hogy mindkét oldala szép piros legyen.
...én egy kis tejföllel is nyakon öntöttem :D :D