Húsvéti maradékmentés, ha már a füleden jönne ki a füstölt sonka - van egyáltalán ilyen?? :D
Hozzávalók:
40 dkg füstölt, főtt sonka
1 közepes fej vöröshagyma
5 dkg zellergumó
20 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
2 teáskanál kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
30 dkg burgonya
1/4 fej kelkáposzta
10 dkg kukorica
2 dl 20%-os tejföl
1 liter sonka főzővíz
5-6 dl húsalaplé
2 evőkanál olívaolaj
Az olívaolajon pirítsd üvegesre az apróra vágott lilahagymát, és a fokhagymát, majd mehet hozzá a karikákra vágott sárga és fehérrépa, és a hasonló méretűre kaszabolt zellergumó is. Kicsit hagyd pirulni, majd önts fel a sonka főzőlevével, és a húsalaplé egy részével. Mehet hozzá a babérlevél, és a kakukkfű. Mikor már majdnem puha, tedd bele a kockázott burgonyát, és a sonkát, végül a csíkokra vágott kelkáposztát. Ha szükséges, az elpárolgott levet pótold a húsalaplével. Ha már minden puha, tedd bele a kukoricát. Keverd hozzá a tejfölt, és még egyet forralj rajta. Ízlés szerint sózd, de a sonkalé miatt nem biztos, hogy szükség lesz rá.
Jó étvágyat :)