Szotyi művek

Szotyi művek

Mézes-rozmaringos sült tökös, fetakrémes piritós

2016. szeptember 22. - Szotyi művek

...csak így, egyszerűen...nem is kell túlbonyolítani... ;)

Gondolom már feltűnt, hogy imádom a sütőtököt, és az édes-sós-fűszeres keveredős ízek iránti mániám sem maradhatott titokban. Ennek tökéletes példája ez a kis szendvincske, amit tudnék enni reggelire, vacsorára (ebédre, uzsonnára...) na jó, bármikor

2.JPG

Mivel ez egy csinál, ahogy te szereted típusú étel, nem írok mennyiségeket, hanem1.JPG a saját ízlésed szerint készítsd

 

Hozzávalók:

Fél sütőtök (nálam orange)

egy-két ág rozmaring

méz

olívaolaj

3.JPG

Először kockázd fel a tököt, kb 2 cm-es darabokra. Ha nagyon kicsi, szétesik, ha nagyon nagy, nem fér rá a kenyérre. Picit locsold meg az olívaolajjal, majd szórd meg az apróra vágott rozmaringgal, ízesítsd sóval, majd csorgass rá mézet. Mehet a 200'C-ra előmelegített sütőbe. Ha már puha (kb 20 perc, vagy annyi se) tekerd fel a hőfokot, és ha tudod, grillezd meg, hogy picit megpiruljon.

Közben keverd össze a fetakrémet, fetából és tejfölből. Szerintem ez így jó, ahogy van, nem kell hozzá semmi más.

Piríts meg a kenyeret, kend meg a krémmel, és halmozz rá egy naagy adag tököt. Én még egy pici borsot őröltem rá, és még egy kis mézet locsoltam a tetejére.

Tálald melegen!

Isteni ;)

 

süti beállítások módosítása