Szotyi művek

Fűszeres újkrumpli

2020. május 14. - Szotyi művek

Mekkora boldogság, hogy az idén az újkrumpli szezon kezdete egybe esik a grillszezon kezdetével :D

Hétvégén be is izzítottuk a(z) - elektromos - grillt

                            ...jóó, tudom, hogy nem olyan, mint a faszenes, de ez van, nem vagyok telhetetlen, és már az is igazi boldogság, hogy kint a kertben készíthetem az ebedet :)

psx_20200510_173556.jpg

A házi BBQ szószban sült csirke mellé pedig ez a friss zöldfűszerekkel készült újkrumplit tálaltam, amit még forrón, mustáros, citromos olívaolajjal forgattunk össze. Háát, elég jó lett :D

Hozzávalók:

1 kg parázsburgonya

1 közepes fej lilahagyma csíkokra vágva

1/2-1/2 csokor kapor és petrezselyem

10-12 levél bazsalikom

1/2 dl olívaolaj

2-3 evőkanál mustár (ha van, érdemes az aromásabb dijoni-t, vagy a magos változatot használni)

1/2 citrom leve

só, bors

A krumplit mosd meg alaposan. Én nem szoktam meghámozni, csak alaposan megdörzsizem, hogy lejöjjön, aminek le kell. Mindenesetre semmiképpen ne áztasd, mert csak megszívja magát vízzel ;)  Egy kevés olívaolajon süsd puhára, és ropogósra. Közben vágd apróra a fűszereket, tedd félre, és keverd el az olajat a mustárral, citrommal, sóval, borssal. Szórd meg az apróra vágott zöldfűszerekkel, add hozzá a hagymacsíkokat, jól keverd el, és öntsd egy nagyobb tálba. Locsold meg a mustáros olívaolajjal, és tálald azonnal.

psx_20200510_173617.jpg