Szotyi művek

Csípős-citromos csirkenyárs

2019. július 30. - Szotyi művek

Ti hogy álltok nyáron a csípős ételekkel? Jöhetnek akkor is, vagy inkább a hűvösebb időszakokra tartogatjátok őket? Nálunk simán befigyel nyáron is egy-egy tányér chilis bab, jó csípősen, de én például kifejezettem szeretem a csípős szószokat is. Nem normális módon rá tudok kattanni egy-egy ízre, és akkor azt keresem, készítem "mindenben". Most, nyár elején a sriracha volt ez az íz, vagyis a csípős, mégis édes paprikakrém. Ment a tartárba, a melegszendóra, mindenre, amire valamit rá lehetett locsolni.

Így persze elképzelhetetlen, hogy pont a húspácba ne menjen ;)

Nálam elektromos grillen készült, de persze a hagyományos, szabadtüzes változaton is teljesen rendben van. Viszont akkor kicsit áztasd be a fa saslikpálcákat, nehogy lángra kapjon

Könnyű, friss, mégis fűszeres nyári ebéd, nagyon kevés melóval ;)

saslik.jpg

Hozzávalók:
1 csirkemell filé
A páchoz:
1 dl tejföl
2 evőkanál sriracha (csípős paprikakrém)
1 citrom héja
1/2 citrom leve
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
A nyárshoz:
1 citrom karikára vágva

A pác hozzávalóit keverd el, és forgasd bele a nagy kockákra vágott csirkemellet. Takard le, és egy éjszakára tedd hűtőszekrénybe. Sütés előtt egy órával vedd ki a húst, és hagyd , hogy szobahőmérsékletre melegedjen. A citromszeletekkel együtt tűzd fel a saslikpálcára. Forrósítsd fel a grillsütőt, (vagy izzítsd be a faszenet) és 10-15 perc alatt süsd meg a nyársakat. Én salátát készítettem mellé.

Jó étvágyat! :)