Szotyi művek

Bolti májkrém? Naneeem :)

2015. május 21. - Szotyi művek
Ritkán készítek önmagában májkrémet, nálunk inkább ez amolyan maradékmentő kaja, sőt, inkább, ha valamilyen májas ételt készítek, kicsit nagyobb adag májat teszek bele, hogy maradjon. Így mindig változatos lesz, és nem utolsó szempont, a boltival szemben, hogy nem szalonnabőrkét eszünk, röhejesen alacson májtartalom mellett...a többi összetevőt inkább hagyjuk is...
Reggelire, vagy vacsorára, lilahagymával, paprikával, paradicsommal...nyami :)






Ha kedvet kapsz, így készítsd a legegyszerűbben:

Ha húsleves készül, egy kevés levesben főzz meg néhány csirkemájat, egy gerezd fokhagymát, kisebb hagyma negyedét. Ha megfőtt, az egészet (levessel együtt) turmixold össze, ízesítsd ízlés szerint (mustár, majoránna, só, bors)

Ennek az alapja, most, zöldborsós májragu volt. A maradék néhány darabot, a szafttal együtt turmixoltam.

...de csináltam már mustáros máj maradékaként is :)  

Érdemes melegen turmixolni, hogy lágy, egynemű legyen a krém. Ne ijedj meg, ha nagyon hígnak találod, miután kihűlt, már nem lesz az :)