Hallottam olyanokról, akik ismernek olyanokat, akiknél még lehet maradék sonka... :D
...na nem nálunk, mert abból én nem tudok itthonra eleget készíteni, de vannak ilyen városi legendák ;)
Szóóval, ha már nagyon nem tudnál mit kezdeni a húsvéti túlélőkkel, akkor itt egy maradékmentő változat:
Hozzávalók:
18 cm átmérőjű tortaformához
25 dkg főtt, füstölt sonka
4 tojás
1,5 dl tej
20 dkg szikkadt sós kalács
1 csapott teáskanál só
15 dkg reszelt trappista
bors, ízlés szerint
A kenyeret és a sonkát vágd falatnyi kockákra. A tojást verd fel, add hozzá a sót, és a borsot. A kenyér és sonkakockákat tedd egy nagyobb tálba, reszeld hozzá a sajt 2/3 részét, és öntsd nyakon a tojásos cuccal. Forgasd össze alaposan, hogy a szósz mindenhol jól átjárja. Tedd sütőpapírral bélelt formába, nyomkodd le alaposan, és szórd meg a maradék sajttal. Légkeveréses sütőben, 180'C-on süsd 25-30 percet, amíg a teteje meg nem pirul. Mielőtt felvágnád, kicsit hagyd hűlni :)
Ez pedig ugyanez a recept, egyadagos változatban ;)
Jó étvágyat!