Szotyi művek

Karfiol leves csírával

2019. szeptember 27. - Szotyi művek

Nem tudom miért, de mostanában egyre szívesebben készítek levest. Mondjuk férj még továbbra különösebben rajong a zöldség-krém-leves kifejezésekért, de mi ketten, Minivel nagyon szívesen esszük :D De ez a változat - meglepő módon - még a család férfi vonalának is bejött

Kicsit talán macerásabb, mint a hagyományos krémlevesek, de szerintem elképesztően jót tesz a zöldségeknek, ha nem főzve, hanem sütve vannak, így szerintem megéri elmosogatni azt a plusz egy tepsit

karfiol_leves.jpg

Jó kis őszi leves :)

              szeretjük :)

Hozzávalók:

    3 személyre tuti elég

1 kis fej karfiol
1 közepes fej hagyma
2 ág friss kakukkfű
2-3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
bors
5 dk zöldségalaplé
5 dl tej
A tetejére: balzsamecetkrém, dió, csíra

A karfiolt szedd rózsáira, a hagymát darabold, a fokhagymát tisztítsd meg, és az egészet dobáld tepsire. Locsold meg olajjal, sózd, borsozd, és kicsit forgasd át, hogy az olaj és a fűszerek jól átjárják az egész halmot. 180 fokos sütőben, légkeveréssel 30 perc alatt süsd meg. Közben azért néhányszor keverd át. Az egészet tedd át egy  lábosba, öntsd fel az alaplével és a tejjel, és forrald fel. Ess neki egy botmixerrel, és pürésítsd. Én balzsamecetkrémmel (imáádom a balzsamecetkrémet...), dióval, és csírával megszórva tálaltam. De csíra helyett a rukkola is tökéletes, vagy csak hagyd az egész zöld sztorit, és kanalazd csak a dióval ;)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr1615174474