Szotyi művek

Almaleves kéksajttal

2019. szeptember 25. - Szotyi művek

Gondolom nem vagyok egyedül, aki utál ételt kidobni, így mikor kezembe akadt itthon négy szem fonnyadt alma, adta magát az almakompót, vagy az almaszósz, aztán mégis inkább leves lett belőle :)

A meggyleves mintájára, tejföllel habarva, jó fahéjasan...

                    viszont nem behűtve, hanem melegen, nem túl édesen, citrommal, és a tetején kéksajttal, és dióval

...és csillagánizzsal...ahhh...imádom a csillagánizs ízét, ahogy már egy kevés is különlegessé teszi az ételeket. Szegfűszeg helyett pedig szegfűborssal, hogy méginkább fűszeres legyen...mmm...

alma.jpg

Hozzávalók:

4 szem nálam nyomi, de annál édesebb alma

2 csillagánizs

2-3 fahéjrúd

6-8 szem szegfűbors

1/2 citrom felkarikázva

2-3 ek lágy barna nádcukor

A habaráshoz:

1 púpos ek liszt

2-3 púpos ek tejföl

A tetejére:

kéksajt

dió

Az almát hámozd meg, a csutkája is vesszen ;) Kockázd fel, és a fűszerekkel és a citromkarikákkal együtt főzd annyi vízben, ami ellepi. A lisztet keverd el a tejföllel, adj hozzá egy kis vizet, és keverd csomómentesre. Ha az alma puha, habard be vele a levest. Ne felejtsd el a hőkiegyenlítést, vagyis keverj meleg levest a hideg tejfölhöz, hogy ne legyen csomós. Végül adj hozzá ízlés szerint cukrot, forralj rajta mégegyet, és már kész is vagy. A tetejére morzsolj kéksajtot, és diót.

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szotyimuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr1514993852